МЕНЮ
Your Cart

Егейска Турция с почивка в Мармарис от Варна и Бургас

Егейска Турция с почивка в Мармарис от Варна и Бургас
Егейска Турция с почивка в Мармарис от Варна и Бургас
Егейска Турция с почивка в Мармарис от Варна и Бургас
Егейска Турция с почивка в Мармарис от Варна и Бургас
Егейска Турция с почивка в Мармарис от Варна и Бургас
Егейска Турция с почивка в Мармарис от Варна и Бургас
Егейска Турция с почивка в Мармарис от Варна и Бургас
Егейска Турция с почивка в Мармарис от Варна и Бургас
Егейска Турция с почивка в Мармарис от Варна и Бургас
Егейска Турция с почивка в Мармарис от Варна и Бургас
Егейска Турция с почивка в Мармарис от Варна и Бургас
Егейска Турция с почивка в Мармарис от Варна и Бургас
Егейска Турция с почивка в Мармарис от Варна и Бургас
965.00лв.
 • НАЛИЧНА ОФЕРТА: НАЛИЧНА
 • МОДЕЛ: R0005
 • ТРЪГВАНЕ ОТ: ВАРНА

Възможни варианти

EГЕЙСКА ТУРЦИЯ

МАРМАРИС – Градът на две морета
 
Варна - Троя - Айвалък - Пергамон - Мармарис - о. Родос – Денизли - Памуккале - Ефес – Дом на Дева Мария - Айвалък - Варна
 
С автобус, без нощни преходи
8 дни / 7 нощувки със закуски и вечери по пътя
+ 4 нощувки на All inclusive в Мармарис

Пакетна цена, според хотела в Мармарис Цена на човек в двойна стая Цена на човек в единична стая Дете до 6г.  
с двама възрастни
в стая

 
Дете 7-12 г. с двама възрастни в стая
Хотел 4* в Мармарис 965 лева 1220 лева 385 лева 780 лева
 • Отпътуване от Шумен при мин. 10 човека – доплащане 40 лв. на човек в двете посоки.

ПРОГРАМА
1 ДЕН: Добрич - Варна - Чанаккале - Троя – Айвалък
03.00 Тръгване от Добрич. 04.00 Тръгване от Варна. 06.00 Тръгване от Бургас. Редовни почивки.
Пресичане на протока Дарданели по най-дългия висящ мост в света – „Чанаккале 1915“.
Разглеждане нa Древна Троя - античния град, станал нарицателно с войната между троянци и ахейци, с Парис и Елена, с Хектор и Андромаха и... Троянския кон.
Продължаваме към Айвалък – курортно градче, разположено в северната част на Егейското крайбрежие срещу гръцкия остров Лесбос. Близкият курорт Сармъсаклъ е с един от най-красивите плажове в района. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН: Айвалък - Пергамон - Мармарис
Закуска на шведска маса. Отпътуване за Бергама. Посещение и почивка в цех и магазин за сувенири от оникс и бижута. Разглеждане на древния Пергамон – града на Лизимах и  един от най-интересните исторически обекти в Егейския регион. Изкачване с лифт до древният Акропол и разглеждане на останките на някогашната Библиотека, която в древността била втората по големина след Александрийската и съхранявала над 200 000 пергаментови свитъци. Следват олтара на Зевс, храма на Атина, храма на Траян, Амфитеатъра с 3500 места, храма на Дионисий.
Почивка за обяд в местен ресторант. Отпътуване за Мармарис. Пристигане привечер в Мармарис.
Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка
 
3 ДЕН: Мармарис: Круиз по р. Далян
Закуска на шведска маса. Програма по желание:
Екзотична целодневна екскурзия по р. Далян (заплаща се допълнително) до приказния залив на костенурките Карета-Карета. Пътуване с кораб през залива на Мармарис. Спиране за къпане от кораба. Обяд на кораба. Прехвърляне на по-малки лодки. Спиране на огромната пясъчна коса и кратко време за плаж. Продължаване в устието на р. Далян. Възможност за снимки на костенурките Карета-карета, които преплуват хиляди километри, за да снесат яйцата си в този залив. Разходка по естествените водни канали, откъдето се виждат останките от гробниците на Ликийските крале (4 в. пр. Хр.). Ще имате възможност да се потопите в естествения термален източник под формата на басейн, богат на серни съединения и лечебна кал на дъното.
Цена: 40 евро/човек – трансфер, целодневна екскурзия на голям кораб, разходка с моторна лодка по река Далян, обяд на кораба без напитки, такса вход кални бани.
Връщане в Мармарис около 18.00, вечеря и нощувка.
 
4 ДЕН: Мармарис: остров Родос
Закуска на шведска маса. Свободно време или: Целодневна екскурзия до о. Родос. Островът на розата, роден от съюза на бога-слънце Хелиос и нимфата Рода, Родос е най-слънчевото място в Европа!
Автобусът ще ни остави на фериботното пристанище. Пътуването до Родос отнема около 1 час и 30 мин. Пристигаме на острова. В Родос е забранено на турски и български екскурзоводи да водят групи. Въпреки това, ние ще организираме пешеходна туристическа обиколка на острова с беседа. Ще се разходим пред крепостните стени на стария град, след което ще отидем на мястото, където е стоял Родоския колос. След това ще се разходим под Цидателата и ще влезем в стария град пред входа на Цитаделата – губернаторския дворец, Часовниковата кула, Главната улица.
След това разполагате със свободно време. Старият град представлява изключително живописен лабиринт от улички, изпълнени с магазини за сувенири, кафенета и таверни, където можете да похапнете гръцки ястия и пийнете узо под звуците на Зорба Гъркът! 
Връщане в Мармарис около 17.30. Вечеря и нощувка в Мармарис.
Цена: 65 евро/човек – трансфер хотел-пристанище-хотел, двупосочен билет за скоростен катамаран, пристанищни такси, застраховка, водач от агенцията.
Вечеря и нощувка в Мармарис.

5 ДЕН: Мармарис
Закуска на шведска маса. Свободно време в хотела. Възможност за допълнителни екскурзии – Островът на Клеопатра, гмуркане, разходка с яхта, джип сафари, рафтинг, турска нощ във фолклорно вариете “Кервансарай” (срещу допълнително заплащане). Вечеря и нощувка в Мармарис.
 
6 ДЕН: Мармарис – Денизли - Памуккале
Закуска на шведска маса. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Денизли – текстилната столица на Турция. Преминаване през града. Посещение на фирмен магазин за текстил. Спиране за обяд в местен ресторант. Продължаване за Памуккале – името му означава “замък от памук” и напълно отговаря на този екзотичен природен феномен. Варовитите отлагания от горещите минерални извори са облекли скалистите тераси с ослепителна белота. Точно минералната вода е причината за възникването на това място на античния свещен град Хиераполис и превръщането на Памуккале в най-стария балнеологичен курорт в света. Разглеждане на археологическия обект и свободно време в Памуккале. Възможност за потапяне в топлите минерални води на известните травертини или къпане за подмладяване в Басейна на Клеопатра!
Около 17.00 Настаняване в хотел в района на Памуккале. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

7 ДЕН: Полет с балон над Памуккале – Ефес – Дом на Дева Мария - Айвалък
За ентусиастите – 05:00 сутринта, преди закуска, по изгрев слънце „Полет с балон над Памуккале“ - полет с балон над уникалния пейзаж на Памуккале и Хиераполис. Продължава около 45 – 50 минути. Цена: около 115 евро - трансфер, сертификат, застраховка, чаша шампанско.
Връщане в хотела.
Закуска на шведска маса. Освобождаване на хотела и отпътуване.
Посещение на Дома на Дева Мария. Папа Павел VI бил първият Папа, който посетил мястото през 1960г. По-късно, през 1980г., по време на визитата си, Папа Йоан-Павел II обявил Дома на Дева Мария за светилище и място за поклонение на християните. Според Корана Дева Мария е майка на Иса (Исус Христос) - един от ислямските пророци и затова на поклонение тук идват и много мюсюлмани.
Разглеждане на античния Ефес. Тук в продължение на хилядолетия са живели различни племена и народи и всеки от тях е оставил част от богатата си култура. Наброявал някога 200 000 жители, при население на цяла Европа около 5 млн. по онова време, това е най-запазеният и грандиозен град на 2000 години. Ефес е известен и с това, че апостол Павел оставя Тимотей тук, а по-късно апостол Йоан минава оттук заедно с майката на Исус. През 431 г. император Теодосий II свиква там Третия вселенски събор, по време на който Мария е провъзгласена за Богородица.
Заемал централно място в езическия свят, Ефес е бил пазител на едно от седемте чудеса на античността - прочутия храм на Артемида.
Спиране за обяд. Отпътуване за Айвалък. Вечеря и нощувка в Айвалък
 
8 ДЕН: : Айвалък – България
Закуска в хотела. Отпътуване. Посещение на фирмен магазин за зехтин и продукти от маслини (различни видове маслини, зехтин, сапун, шампуан, кремове) на известна фабрики за зехтин.
Пресичане на Дарденелите по междуконтиненталния мост „Чанаккале 1915“.
Почивка в гр. Кешан в търговски комплекс Bendis. Продължаване за България.

Цената включва :

 • Транспорт с комфортен автобус;
 • 7 нощувки, от които:
  2 със закуска и вечеря в Айвалък в хотел 3/4 звезди;
  4 на All inclusive в Мармарис в хотел 4 звезди;
  1 със закуска и вечеря в Памуккале в хотел 3/4 звезди;
 • Туристическа програма в Троя с беседа на български език в обекта (без входния билет);
 • Туристическа програма в Пергамон с беседа на български език в обекта (без входния билет);
 • Туристическа програма в Памуккале с беседа на български език в обекта (без входния билет);
 • Посещение на Дома на Дева Мария с беседа на български език в обекта (без входния билет);
 • Туристическа програма в Ефес с беседа на български език в обекта (без входния билет);
 • Турски лицензирани екскурзоводи във всички посещавани обекти;
 • Посещение на фабрика за сувенири от оникс и бижута;
 • Посещение на фирмен магазин за зехтин;
 • Пътни такси и пресичане Дарданелите по най-дългия висящ мост в света – „Чанаккале 1915“;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 5 000 евро (включва болнично лечение в случай на заболяване от Covid-19) за лица до 65г.;
 • Водач-екскурзовод от агенцията. По пътя гостите се запознават с подробна и любопитна информация за Турция, местата, през които се минава и др.

Цената не включва :

 • Персонални приемник + слушалки за целия период от екскурзията – 10 евро: заплащат се задължително за възрастен;  за деца 06-11,99 год. - по желание; 
 • Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 65 год. до 70 год. – доплащане 4.00 лв.; от 71 год. до 75 год. – доплащане 8.00 лв.;
 • Медицинска застраховка с покритие 4 000 евро за лица над 75 год. до 80 год. – доплащане 16.00 лв.;
 • Лица над 80 год. е необходимо да се застраховат самостоятелно, като предоставят  копие от полицата.
 • Обеди в ресторанти по време на пътуването (по желание и на място) – около 8 евро/човек;
 • Входни такси на местата за посещение към 20.12.2023:
Обект Сума в турски лири
Троя 330
Акропол Пергамон (Бергама) вход + лифт 340+300=640
Памуккале 700
Ефес: Античния град 700
Дома на Дева Мария 250
ОБЩО 2620 лири = около 180 лева
Възможно е промяна на входните такси към датата на пътуване. Актуалната цена на входните такси ще бъде обявена 7 дни преди пътуването и ще бъде изпратена с информацията за пътуване!
 • Екскурзии в Мармарис: Круиз по р. Далян с обяд – 40 евро, Остров Родос – 65 евро;
 • „Полет с балон над Памуккале“ с лицензирана местна компания, с включени трансфер, сертификат и чаша шампанско – около 115 евро. Екскурзията "Полет с балон над Памуккале" се осъществява от местни лицензирани компании, като провеждането им не се осъществява при вятър, мъгла и дъжд или по преценка на екипа. Посочената цена е ориентировъчна и към дата 20.12.2023. Поради повишения интерес към екскурзията на място и спекулативната намеса на местни туроператори и местни компании, цената се актуализира 7 дни преди отпътуване, като туристите ще бъдат уведомени. Ако поради повишение на цените на услугите, неблагоприятни метеорологични условия или по обективни причини, посочената услуга не може да бъде извършена, внесената сума ще бъде възстановена в пълен размер. В такъв случай, ТУРОПЕРАТОРЪТ не дължи неустойки и компенсации на ПОТРЕБИТЕЛЯ. Полетът с балон над Памуккале се заявява и заплаща предварително в България.
 • Разходи от личен характер и бакшиши;
 • Горивна такса (при увеличение цената на горивото);
 • Туристическа такса (при наличие на такава);

 

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Тагове: юни, Септември