Екскурзия до Айвалък-Бодрум-Мармарис-Кушадасъ-Егейска Турция от Варна и Бургас

Екскурзия до Айвалък-Бодрум-Мармарис-Кушадасъ-Егейска Турция от Варна и Бургас

Е Г Е Й С К А   Т У Р Ц И Я: 

Троя – Айвалък – Бергама – Кушадасъ – Милет – Дидима - Бодрум - Мармарис – Памуккале – Ефес – Измир


7 дни/ 6 нощувки
с тръгване от Бургас и Варна

 1-ви ден:

Отпътуване в 03.30 ч. от Варна, ул. "Антим I"; в 06.00 ч. от Бургас, ул. „Булаир” с/у х.„Булаир”. Преминаване през ГКПП М.Търново-Дерекьой. Пътуване през Турция – почивка по пътя. Преминаване с ферибот през протока Дарданели. По пътя - свободно време за разглеждане на древния град Троя (вход 25 TRL) - сцена на троянската война. Отпътуване за Айвалък, Саръмсаклъ – най-красивата плажна ивица на Турция; селището е разположено срещу третия по-големина гръцки остров Лесбос. Вечерта пристигане в Саръмсаклъ, Айвалък. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден:

 Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване. По пътя фото-пауза на красивата местност „трапезата на дявола“. Продължаване към Бергама/Пергамон – един от най-забележителните градове на античния свят – свободно време за самостоятелно разглеждане на Червената базилика (вход 10 TRL), на градския музей (вход 6 TRL), на Акропола (вход 35 TRL, ползване на лифт 35 TRL) или Асклепиона (вход 30 TRL). Възможност за посещение на фабрика за производство на сувенири и бижута от полускъпоценния камък оникс – камъкът на борците и упоритите. Отпътуване и пристигане в Кушадасъ. Настаняване в хотел 3*. Свободно време за разходка или възможност за посещение на турска баня. Вечеря. Нощувка в Кушадасъ.

3-ти ден:

 Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване и пристигане в Бодрум – древният Халикарнас, родното място на Херодот и един от най-посещаваните егейски курорти. Свободно време за обяд и разглеждане на живописния град. Отпътуване за Мармарис – почивка по пътя. Пристигане и настаняване  в хотел 3*. Вечеря. Свободно време. Нощувка в Мармарис.

4-ти ден:

Закуска. Свободно време или допълнителни мероприятия: Разходка с корабче в залива на Мармарис или Далян - Каунос (целодневна екскурзия с автобус и корабче по р. Далян до приказния залив на костенурките карета-карета, които обитават района от милиони години; с неповторима панорама към скалните гробници на античния град Каунос от времето на ликийските владетели, кални бани) или острова на Клеопатра или остров Родос. Вечеря. Нощувка в Мармарис.

5-ти ден:

 Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за природния феномен Памуккале – срещу заплащане: с включен обяд, местен екскурзовод и входна такса за варовиковите тераси и некропола в Йераполис (входната такса за извора на Клеопатра не е включена в цената). За тези, които не желаят посещение на Памуккале – свободно време.  Отпътуване за Кушадасъ и настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден:

Закуска. Свободно време в Кушадасъ или по желание и срещу заплащане полудневна екскурзия с местен екскурзовод на български език до Ефес, храма на Артемида, дома на  Дева Мария. Освобождаване на хотела и отпътуване за Измир – древната Смирна – третият по големина град в Турция. Кратък престой за разходка по крайбрежния булевард, района Кемералтъ и Часовниковата кула – символ на града. Отпътуване за Айвалък/Саръмсаклъ. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

7-ми ден:

Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение на фабрика за зехтин в района на Айвалък – възможност за закупуване на маслини, зехтин и зехтинови продукти. Отпътуване за България. Преминаване на протока Дарданели с ферибот, на ГКПП М.Търново-Дерекьой и вечерта прибиране в съответните градове.

Стандартна цена:
Дати на отпътуване:Цена възрастен в двойна/тройна стая:
от Бургасот Помориеот Сл.брягот Варна
05.04.2021 г.; 25.10.2021 г.350.00 лв.358.00 лв.365.00 лв.379.00 лв.
03.05.2021 г.; 06.06.2021 г.; 19.09.2021 г.398.00 лв.406.00 лв.413.00 лв.427.00 лв.
 * Отстъпка „Ранно записване” – до 60/30 дни преди датата на отпътуване – съответно 6/3 %
* Отстъпка „Група“ от минимум 10 туристи – 3 %; над 20 туристи – по договаряне (СЦО)
* Отстъпка „Дете“ до 12 г. - 60 лв.
* Ползва се само една от посочените отстъпки – за ранно записване, за група, за дете или СЦО
Цената включва:
-> транспорт с лицензиран автобус по маршрута;
-> фериботни, пътни и гранични такси в двете посоки;
-> 2 нощувки в Саръмсаклъ/Айвалък в хотел 3*; 
-> 2 нощувки в Кушадасъ в хотел 3*; 
-> 2 нощувки в Мармарис в хотел 3*;
-> 6 закуски и 6 вечери в съответния хотел;
-> водач от агенцията по време на пътуването;
-> застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с Ковид-19 покритие и лимит 5000 € за лица до 69.99 г.
Цената НЕ включва доплащания за:
-> застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица 70-84.99 г. – 15 лв.;
  лица 85 и повече години не се застраховат.;
-> единична стая – 180 лв.;
-> входни такси, туристически такси и билети за градски транспорт;
-> допълнителните мероприятия, които се осъществяват при група от минимум 25 туристи:
* Турска баня: 30 лв./ 15 € включва: трансфер и пенен масаж.
* Разходка с корабче в залива на Мармарис: 34 лв./17 € включва: трансфер, кораб; обяд (без напитки).
* Разходка с корабче до острова на Клеопатра: 54 лв./27 € вкл.: трансфер, кораб; обяд (без напитки).
* Разходка с катамаран до о.Родос: 110 лв./55 € вкл.: трансфер, двупосочен билет, пристанищни такси.
* Далян – Каунос: 60 лв./30 € включва: трансфер, кални бани, обяд (без напитки); разходка с лодка възможност за наблюдение на гробниците на ликийските крале от 4 в. пр.н.е., древния гр.Каунос, костенурките „Карета-Карета”.
* Екскурзия до Памуккале, древния град Хиераполис и извора на Клеопатра: 60 лв./30 € включва: местен екскурзовод, обяд (без напитки), входни такси за варовиковите тераси и руините на древния град Хиераполис (таксата за извора на Клеопатра не е включена в цената).
* Екскурзия до древния град Ефес, къщата на Дева Мария и Храма на Артемида: 90 лв./45 € включва: трансфер, местен екскурзовод на български език, входни такси и паркинг.
* Екскурзия до етнографското селце Шириндже – 20 лв./10 € и включва: трансфер и паркинг.

Допълнителна информация:
 * Необходими документи: - международен паспорт с дата на валидност не по-малко от 60 дни от датата на влизане в Турция; - за лицата под 18 г., пътуващи сами, непридружени от родителите си или пътуващи с единия от тях – освен международен паспорт се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина. Паспортът, оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
* Записване и начин на плащане: внасяне на 50 лв капаро при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва до 7 дни преди датата на отпътуване;
* КОВИД-19 – в случай на положителен тест или затваряне на границите внесеното капаро се възстановява в 14-дневен срок;
* Настаняването в автобуса е според последователността на записване;
* Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията.
* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 туристи;
* При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от Обзор – 19 лв.; от Карнобат, Св. Влас,Несебър, Равда, Ахелой – 15 лв.; от Сарафово – 8 лв.; ** Отпътуването от Варна е при минимум 6 туристи.
* Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;
* Застраховка "Отмяна на пътуване" с покритие за Ковид-19 струва от 1,5% до 2,7% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация и съгласно условията на ЗК Лев Инс. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява;
* Турция: няма визи; забранено е пушенето на закрити и обществени места; водата в Истанбул НЕ се пие;
* Парична единица - турска лира;
* Валутен курс 1 TRL ≈ 0,23 лв./към 20.01.21 г./
* Часово време: България 12:00 ч. Турция 12:00 ч. /от последната седмица на м.октомври до последната седмица на м.март България 12:00 ч. Турция 13:00 ч./;

* Входни такси към 20.01.2021 г.: древния град Троя – 50 TRL; Червената базилика в Бергама – 10 TRL, градския музей – 10 TRL, Акропола – 50 TRL; лифт до Акропола – 50 TRL; Асклепиона – 45 TRL; крепостта в Бодрум – 65 TRL; крепостта в Мармарис – 18 TRL
* Агенцията не носи отговорност за промяната на цените на входните билети, определяни от Турското Министерство на Туризма.
Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

  • Вид транспорт: Автобус
  • Номер на оферта: Р65
  • Наличност: В наличност
  • 350.00лв.

Опции

 

Въведете само Вашето име и телефонен номер


   

ЗАЯВИ ОБАЖДАНЕ ПО ТЕЛЕФОНА


Ние ще се свържем с Вас по телефона в рамките на работния ден.

 

 

Етикети: април, май, Юни, Септември, Октомври