Остров Корфу ? Чували ли сте за него? Венециански смарагд в Йонийско море. Искате ли да го посетите ?

Лятото е синоним на Гърция! Но тази Гърция е различна- тук природата е оставила своя отпечатък и е дала девствени плажове , гори от маслини и неповторим климат !  Ще ви пренесем на остров Корфу и прекрасната му и интересна столица Керкира, ще ви запознаем с хилядолетната му история , ще се насладите на невероятната кухня!  Ако ви се иска да я посетите – ние сме насреща. Предлагаме интригуващи пътувания до Корфу

Корфу е шестият по големина гръцки остров и вторият по големина от Йонийските острови. Площта му е над 600 кв. км, а бреговата ивица се разпростира на 217 км.

Не случайно наричан Най-зеленият гръцки остров и „изумруденият остров“ , Корфу е различен от стотиците гръцки острови в Егейско и Средиземно море.

И разбира се щом става дума за гръцки остров , няма как да не споменем и легендата за неговото име- Керкира .Бог Посейдон се влюбил в нимфата Керкира-дъщерята на речния бог Азопос и речната нимфа Менопе. С помоща на Зевс,Посейдон я отвлича и завежда на безименния до тогава остров. В израз на любовта си той кръщава острова на нейно име – Керкира.Те имат син - Феак, откъдето идва и наименованието „феаки“-коренните жители на острова, които се споменават в „Одисея“ на Омир. Островът си само гърците наричат в наши времена Керкира , всеки друг го нарича Корфу , и по картите също ще го срещнете под името Корфу. Това име идва от византийски времена от думата Корифо- връх, заради издигащият се над града акропол. От думата Корифо  произхожда названието Корфу известно по цял свят. Знае се, че островът е бил населен още през 800 г.пр.Хр.

 Той е изпълнен с многохилядна история - много държави в днешно време не биха могли да се похвалят дори с половината, от това което се е случвало и се случва тук. Старият град „ Корфу Таун „ е най големият средновековен комплекс в Гърция с византийски църкви, венециански стълби и множество фонтани-невероятен микс от множество култури, нации и истории. От тук са преминали и оставили следа Одисей  ,който бил пленен от красотата му и го възпял.Цицерон,Нерон и Наполеон;австрийската императрица Елизабет-Сиси –оставила трайна следа от себе си на Острова – небезизвестния дворец Ахилион,кайзер Вилхелм II и още много величия , чиято история ще чуете и усетите посещавайки Корфу.

Има много кътчета ,които не са за изпускане да бъдат зърнати. Прекрасно запазеният град Керкира е обект от световното наследство на ЮНЕСКО.

Заповядайте с нас,за да ви запознаем с магията на Керкира !