Особено подходящо е да посетите Виена по време на Коледните празници – тогава градът заблестява и се изпълва с вкусни празнични ухания. Предлагаме коледни екскурзии до Виена, за да ви покажем най-доброто от този приказен град.

Коледният базар (Christkindlmarkt) се провежда в дните около коледните празници. За пръв път такива базари сe организират в Германия, Австрия, Южен Тирол и Елзас.

vienna-christmas-markets_austria

Предшественикът на Коледните базари

Виенският „Декемврийски базар“ е проведен за първи път през 1294 г. Първият писмено документиран базар от този тип се провежда в Bautzen през 1384 г.

decoration

Коледните базари през ХVІ век

Тези базари се доближават до съвременните коледни базари. Базарът на Томас (Thomasmarkt) е проведен не просто през декември, а около Коледа и Нова година.

pretzels

200 години по-късно

Пазарът е преименуван на „Базарът на Бъдни вечер“ (Weihnachtsmarkt) и е запазен само за малки търговци. Предлагат се не само текстил и бакалски продукти, а също джинджифилови хлебчета и сладкиши.

cookies

Коледният базар във Виена – една неувяхваща традиция

По това време на годината Виена буквално оживява. Базарите се провеждат из площадите на австрийската столица и започват още от средата ноември.

christmas - people

Омайващи аромати, звуци и светлини

Централно място на всеки коледен базар заема сцената на раждането на Исус Христос. На много места се поставят театрални представления, представящи сюжети от Новия завет.

Nativity-Scene

Коледни сладки и безброй лакомства

Градските площади и съседните пешеходни зони  се изпълват със щандове отрупани с щолени, вурстове, греяно вино и пунш.

Euriental luxury travel style Vienna Christmas Market_zpsop85bnh4

Предлагат се и десетки ръчно изработени предмети, различни украшения, играчки и орнаменти за коледната елха.

Christmas_Market_Vienna_2011_106

Не липсват музика и танци.

dances

Площадът пред кметството и при двореца Шьонбрун – незабравим празник

Тук са разположени най-големите коледни базари.

Дворецът Шьонбрун

Дворецът Шьонбрун

Тъй като Виена е всепризната сцена на европейската класическа музика, именно това е мястото, където имате възможност да се насладите на многобройните класически концерти, изпълнявани на открито из целия град.

classical music

Какво е Коледа без детски смях! За децата има предвидени безброй забавления – ледени пързалки за кънки, коледни работилници и купища вкусотийки.

Ледени пързалки

Ледени пързалки

Пътувайте с нас до Виена и си подарете една незабравима Коледа, изпълнена с емоции.