МЕНЮ
Your Cart

Екскурзия до Прага с полет от Варна октомври 3 нощувки

Екскурзия до Прага с полет от Варна октомври 3 нощувки
Екскурзия до Прага с полет от Варна октомври 3 нощувки
Екскурзия до Прага с полет от Варна октомври 3 нощувки
Екскурзия до Прага с полет от Варна октомври 3 нощувки
Екскурзия до Прага с полет от Варна октомври 3 нощувки
Екскурзия до Прага с полет от Варна октомври 3 нощувки
Екскурзия до Прага с полет от Варна октомври 3 нощувки
Екскурзия до Прага с полет от Варна октомври 3 нощувки
Екскурзия до Прага с полет от Варна октомври 3 нощувки
Екскурзия до Прага с полет от Варна октомври 3 нощувки
Екскурзия до Прага с полет от Варна октомври 3 нощувки
899.00лв.
 • НАЛИЧНА ОФЕРТА: НАЛИЧНА
 • МОДЕЛ: T6
 • ТРЪГВАНЕ ОТ: ВАРНА

Възможни варианти

ПРАГА с полет от Варна

 

с обслужване на български език,

 12 май - 15 май 2023

13 октомври - 16 октомври 2023

 

4 ДНИ - 3 НОЩУВКИ

 

Цена на човек в двойна стая - 899  лева

 

Местата в полетите са гарантирани.

 

Цената  включва:

 • Самолетен билет - директен полет Варна - Прага с летищни такси

 

12.05.2023 - 19:20 - Варна - 20:35 Прага    

15.05.2023 - 21:10 - Прага - 00:15 Варна  

 

 • Трансфер летище - хотел - летище с посрещане и изпращане в Прага от местен екскурзовод на български език;
 • 3 нощувки със закуски в хотел Residence Bologna4*/Adria Hotel 4* или подобен в централната част на Прага;
 • Лицензиран местен екскурзовод на български език по време на всички организирани мероприятия;
 • Пешеходна обиколка на стария град Прага с лицензиран местен екскурзовод и беседа на български език, с продължителност около три часа;
 • Медицинска застраховка при застрахователно покритие 10 000 евро;
 • Изпращане на летище Варна от представител на туроператора.

          

Цената не включва:

 • Целодневна екскурзия  до  Дрезден – столицата на Саксония с лицензиран местен екскурзовод  на български език – Цена 115 лв. (включва транспорт и екскурзоводско обслужване на български език, провежда се при мин. 12 туристи);
 • Полудневна екскурзия – Чешката аристокрация: замъкът Чешки Щернберк с лицензиран местен екскурзовод на български език. Цена 90 лв.  (включва транспорт и екскурзоводско обслужване на български език провежда се при мин. 12 туристи) и вх. такса 9 €;
 • Полудневна екскурзия до замъка Карлщейн с лицензиран местен екскурзовод на български език. Цена 90 лв. (включва транспорт и екскурзоводско обслужване на български език, провежда се при мин. 12 туристи) и вх. такса 12 €;
 • Вечеря в пивоварна с традиционна чешка кухня;
 • Романтичен круиз по река Вълтава с бутиков кораб. Цена 16 € при мин. 5 туристи;
 • Ползване на слушалки: пешеходна разходка в Прага (3 EUR), заплащат се задължително;
 • 10 кг чекиран багаж – 96 лв. в двете посоки; 20 кг чекиран багаж – 141 лв. в двете посоки (цени към 20.02.2023);
 • Приоритетно качване на борда (включва допълнителен 10-килограмов багаж в салона на самолета с размери (55×40×23 cm) – 100 лева на пътник в двете посоки (подлежи на препотвърждение) (цени към 20.02.2023);
 • Туристическа такса престой в Прага (заплаща се задължително на място на рецепцията на хотела от всеки турист): около 2 € на турист на ден;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 65 год. до 69,99 год. – доплащане 2.00 лв.; медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 70 год. до 74,99 год. – доплащане  2.00 лв.; медицинска застраховка с покритие 4 000 евро за лица от 75 год. до 79,99 год. – доплащане 6.00 лв.; лица над 80 год. е необходимо да се застраховат самостоятелно, като предоставят  копие от полицата;
 • Такса гориво и вредни емисии – при евентуално начисляване от авиокомпанията;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“;
 • Разходи от личен характер;
 • Входни такси.

 

Ориентировъчни входни такси на местата за посещение:

- Пражки дворец : 250 CZK (ок. 11 €)

- Чешки Щернберк: 200 CZK (ок. 9 €)

- Карлщейн: 260 CZK (ок. 12 €)

- Картинната галерия в двореца "Цвингер" в Дрезден: 14 €

 

ПРОГРАМА

1 ДЕН: Отпътуване  от  Варна в 19:20ч., кацане в Прага в  20:35ч. Посрещане на летище Прага от екскурзовод – представител на туроператора. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка. 

 

2 ДЕН: 9:00-12:00ч. Пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод на български език. Ще минем по така наречения Кралски път – пътя, по който са минавали кралските шествия през средновековието. Започва със символа на града – Пражката крепост, която в миналото е била седалище на кралете, а днес – на президента. В центъра на архитектурния ансамбъл е величествената готическа катедрала Св. Вит, строена в продължение на векове. Площадът Храдчани пред крепостта е обграден с дворци от времето на барока, като Шварценберския и Щернберския, които днес са под юрисдикцията на Националната галерия. От площада се разкрива панорама към града. От хълма, слизаме надолу  по централната улица на най-романтичния пражки квартал – Мала Страна. На централния му площад се намира монументалният храм „Св. Николай”, най-красивият и внушителен пример за барокова архитектура в Прага.

Прекосяваме река Вълтава по Карловия мост, украсен с 32 статуи – уникална средновековна галерия на открито. Напомня малък Монмартър – колоритно е окупиран от художници, музиканти и щандчета. Приключваме разходката на Староместския площад, който е в историческия център на Прага. Красив е като холивудски декор, само че е автентичен. В центъра му се намира един от най-големите магнити на Прага – Часовниковата кула, чийто създател, според легендата, бил ослепен, за да не създаде друг подобен никога и за никой град.

 

Следобед, по желание: Полудневна екскурзия Чешката аристокрация: замъкът Чешки Щернберк

Като средновековна крепост е основан още през 13 век, но днешният й вид е от 17 век, времето на барокa. По време на предишния режим е национализиран, а през 1992 г. е върнат на собствениците – рода Щернберк, може би най-старият чешки аристократичен род, чиято история е на над 800 години. Според родовата легенда, осмоъгълната звезда в герба им води началото си от витлеемската звезда, тъй като се смятат за наследници на единия от тримата влъхви – Каспар.

 

Свободно време, нощувка. 

Възможност за вечеря в типична чешка бирария.

 

3 ДЕН: Закуска. Свободно време

По желание: целодневна екскурзия - Дрезден – столица на Саксония  - известна  още и като „Флоренция на Елба”.  Центърът на Дрезден е импозантният комплекс Цвингер, построен от Август Силния, най-известния курфюрст на Саксония, издигнал Цвингера за да съперничи на Версай и Луи XIV. В Дрезденската картинна галерия "Старите майстори"  има произведения на Рафаело, Тициан, Рубенс, Рембранд, Каспар Давид Фридрих, Макс Либерман, Якоб ван Ройсдал и много други. Сред най-известните картини на музея е "Сикстинската мадона" на Рафаело.

Издига се на площад Theaterplatz, заедно със славната Земпер опера – една от легендарните сцени на Европа, дворцовата църква Хофкирхе и Резиденцията на саксонските курфюрсти, строена и достроявана в продължение на векове.

Само Дрезден може да се похвали с куриоза, керамичното платно, наречено Фюрстенцуг – Шествието на князете: картина от 25 000 плочици от майсенски порцелан. Тук е и „Балконът на Европа“ – Терасата на Брюл. Не може да бъде подмината великолепната църква Фрауенкирхе, разрушена до основи през 1945 и обновена с дарения от цял свят. Църквата е символ на края на Втората световна война и помирението на народите.

Свободно време за разходка из изключително красивите улички на града с уникална архитектура.

Връщане в Прага. Нощувка

 

4 ДЕН: Закуска. Свободно време

Вариант:  Романтичен круиз по река Вълтава (ок. 50 мин.) с бутиков кораб. 

Вариант:  Полудневна екскурзия до замъка Карлщейн. Карлщейн е основан от Карл IV през 1348г.,като съкровищница за императорските регалии и неговата колекция от реликви.Построен на хълм, от който се откриват прекрасни гледки.

Обиколката включва  имперската резиденция Карл IV- историческите интериори на 1-вия и 2-рия етажи на двореца и първия етаж на Марианската кула с ценно обзавеждане от 14-19 век 14-19 век (Придворната зала, Рицарската зала с параклиса Св. Николай, двора на Марианската кула, Карлщайн Деканат на замъка, спалнята на императора с параклиса Св. Вацлав, зала за аудиенции, кралска зала на предците и банкетна зала, съкровищницата на замъка Карлщейн и бивш затвор на замъка на приземния етаж на Марианската кула). В съкровищницата на замъка можете да се полюбувате на копие на короната на Свети Вацлав, средновековната корона на кралете на Бохемия).

Свободно време.

 

Tрансфер до летище и полет за Варна в 21:10. Кацане в 00:15.

 

Условия и срокове за плащане:

 • 50% от пакетната цена - при подписване на договора;
 • Остатък – до 19.04.2023.

 

Анулации и неустойки

 • До 24 часа след резервация без такса за анулация;
 • До 40 дни преди тръгване 50 лв такса анулация;
 • До 30 дни преди тръгване 30% от стойността, като такса анулация;
 • Под 30 дни 100% като такса анулация.

 

Визови и санитарни изисквания: няма.

Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност, с валидност минимум 6 месеца след датата на прибиране в България; за деца до 18 год. се изисква нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане.

Минимален брой за осъществяване на пътуването и допълнителните екскурзии: 16 туристи.  Провеждането на екскурзии по посочените цени  не се гарантира без минимум събрани  12 туристи.

Срок за уведомление при недостигнат миним. брой туристи: 20 дни преди датата на тръгване.

Други:

Валутен курс: 1 EUR = 25 CZK

Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите. Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това или по решение на екскурзовода, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.

Допълнителните мероприятия са заявяват и заплащат в България, не по-късно от месец преди отпътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

 

Права на Потребителите:

ТУРОПЕРАТОРЪТ декларира, че носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло и  спазва основните права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302. Подробна информация за Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния адрес:  http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32015L2302 или на уеб-страницата на Туроператора.

 

Застраховка „Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 82, ал. 1, т.8 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване,  прекъсване на пътуването и други. Повече информация относно условия и цени - в офиса на фирмата.

 

Медицинската застраховка за пътуване в чужбина, включена в пакетната цена,  е съгласно приложимата Нормативна уредба и Общи условия на Застрахователя в рамките на посочената в пакета застрахователна сума, която включва неотложни медицински разходи вследствие на акутно заболяване или злополука, разходи за медицинско транспортиране и репатриране, смърт причинена от злополука. Покритието смърт, причинена от злополука, не се прилага при лица под 14 години и над 65 години, за недееспособни лица, както и за лица със загубена работоспособност над 50%. Повече информация относно допълнителни възможности за застраховане към включената в пакета застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ – в офиса на фирмата.

 

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Тагове: октомври