МЕНЮ
Your Cart

Бурса и Ескишехир с автобус от Варна,Добрич и Бургас

Бурса и Ескишехир с автобус от Варна,Добрич и Бургас
Бурса и Ескишехир с автобус от Варна,Добрич и Бургас
Бурса и Ескишехир с автобус от Варна,Добрич и Бургас
Бурса и Ескишехир с автобус от Варна,Добрич и Бургас
Бурса и Ескишехир с автобус от Варна,Добрич и Бургас
Бурса и Ескишехир с автобус от Варна,Добрич и Бургас
Бурса и Ескишехир с автобус от Варна,Добрич и Бургас
Бурса и Ескишехир с автобус от Варна,Добрич и Бургас
Бурса и Ескишехир с автобус от Варна,Добрич и Бургас
Бурса и Ескишехир с автобус от Варна,Добрич и Бургас
Бурса и Ескишехир с автобус от Варна,Добрич и Бургас
315.00лв.
 • НАЛИЧНА ОФЕРТА: НАЛИЧНА
 • МОДЕЛ: Z23
 • ТРЪГВАНЕ ОТ: ВАРНА

Възможни варианти

Екскурзия Бурса и Ескишехир /Турската Венеция/

 

Дати: 02.03-05.03.2023 / 06.04-09.04.2023 /28.04-01.05.2023 /25.05-28.05.2023

22.06-25.06.2023/27.07-30.07.2023 /24.08-27.08.2023/28.09-01.10.2023 /19.10-22.10.2023

 

2 нощувки със закуски и вечери в хотели 3*

 

 

Програма

 

1-ви ден Варна-Бургас- Бурса

Отпътуване от Варна около 23:00ч. От ул.Антим I / от Бургас от ОМВ до хотел Мираж около 01:30ч. Рано сутринта . Преминаваме ГКПП Малко Търново. По време на пътуването ще се насладим на невероятните панорамни гледки, пресичайки моста над Босфора, който плавно ни отвежда от Европа към Азия. Продължаваме към Измитския залив в Мраморно море. Ще имаме удоволствието да преминем по четвъртия по големина висящ мост в света и втори в Европа, който беше открит преди две години. Моста е наречен Осман гази, на името на първия султан на Османската империя.

2-ри ден Бурса

Пристигане в Бурса сутринта. Разположен на древния път на коприната, той е четвъртият по големина град в Турция и първа столица на Османската империя. Разглеждане на забележителностите на града – известната Улу Джами с двадесет блестящи малки купола и забележителен фонтан във вътрешната част. Най-голямата джамия на Бурса е построена от Султан Баязид I Светкавицата. Според легендата по време на битката при Никопол през 1396г. султан Баязид І обещал, че ако победи ще направи 20 джамии. След като удържал победата направил само една джамия, но с 20 купола за да бъде изпълнено обещанието. В ислямския свят тя заема 5 място по значение сред джамиите, в които мюсюлманите ходят на поклонение, като преди нея са джамиите в Мека, Медина, Йерусалим и Дамаск.  

Зелената джамия и Зелената Гробница- 5-ият владетел на Османската държава – Султан Мехмед I превръща Бурса в цветущ и красив град. Израз на просперитета на града е и комплексът, който той строи – джамия, гробница, медресе, кухня и пазар. Стените, пода и саркофазите на джамията и гробницата са великолепно украсени със зелени и тюркоазени глазирани плочи от Изник. Ето защо те се наричат „Зелената джамия“ и „Зеленото тюрбе“ (гробница).

Крепостта и парка Топхане,Панорамната площадка с гробниците на първите османски владетели – Осман и Орхан Бей. Посещение на Музея „Панорама 1326“, който е един от най – големите панорамни музеи в света, показващ историята на Османската империя и завладяването на Бурса през 1326г. Разходка в Коза Хан – „прословутият път на коприната”, който е уникален с безбройните си магазинчета с копринени шалове – истинско произведение на изкуството.

Свободно време за чаша ароматен турски чай, разходка или посещение на пазари с типични ориенталски стоки и сувенири.
Следобяд настаняване в централен хотел. Свободно време за почивка и разходка в центъра на Бурса.

Вечеря.Нощувка.

 

3 ти ден Бурса –Ескишехир / Турската Венеция /

Закуска.Отпътуване за Ескишехир.Турската Венеция, градът на бялото злато, но и много повече!Ескишехир е градът на Настрадин Ходжа. Модерен град в Анадола с четвъртия по големина университет в света с почти 2 млн. студенти. Построен по европейски образец Ескишехир пленява със красота и загадъчност.Старата му част напомня много на Копривщица с ниските си цветни къщички. Тук могат да се купят традиционни турски сладкиши, както и типичните за региона накити от морска пяна. Въпросната пяна представлява мек минерал, който се добива само край Ескишехир. Започваме разходката си с парка Сазова. Паркът  е най-популярната забележителност в Ескишехир. Ще имате възможност да видите впечатляващият приказен замък, напомнящ за Дисниленд; азиатският Миниатюрк с 32 макета; най-новият зоопарк „Ескишехир“ с 234 обитатели, построен през 2017 г. – на територията на зоопарка има и тропически изследователски център, Японска градина, Къща на папагалите и още интересни неща, които със сигурност ще ви впечатлят.След парка се отправяме към етнографския комплекс „Одунпазаръ“(без включена входна такса); Куршунлу джамия; музея на восъчните фигури (без включена входна такса); парка „Кент“ с изкуствен плаж. Свободно време за разходка с гондола по изкуствено прокопаните канали на река Порсук, по подобие на Венеция (нощем мостовете над каналите греят в различни цветове).

 Надвечер настаняване в хотела.Вечеря.Нощувк

4 ти Ескишехир-България    

Закуска. Напускане на хотела. Около 08:30ч. Отпътуване за България.Пристигане късно вечерта.

Дати

На човек в двойна /тройна стая

Дете до 12г.с двама възрастни в стая

 Доплащане за единична стая

Отпътуване от Варна

325 лв

295 лв

     120 лв

Отпътуване от Бургас

315 лв

285 лв

      110 лв

 

 

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус за международни превози
 • Пътни и гранични такси;
 • 1 нощувка закуска и вечеря в Бурса хотел 3*
 • 1 нощувка закуска и вечеря в Ескишехир хотел 3*
 • Екскурзоводско обслужване
 • Медицинска застраховка за лица до 65год.;
 • Обслужване на място от месни екскурзоводи на български език
 • Автобусна обиколка на Бурса с беседа;
 • Посещение на Крепостта и парка „Топхане“, Бурса с беседа;
 • Посещение на „Улу“ джамия, Бурса с беседа;
 • Посещение на Коза хан, Бурса;
 • Посещение на комплексa Мурад I, Бурса с беседа;
 • Посещение на Ескишехир с екскурзоводкса беседа / етнографския комплекс „Одунпазаръ“; Куршунлу джамия; музея на восъчните фигури; парка „Кент“
 • Посещение на парка Сазова / входните такси за обектите не са включени/

Цената не включва:

 • Входни такси за посещаваните обекти
 • Парк Сазова входните такси на обектите в парка и зоопарка: пиратски кораб - 3 лири ; Замъка - 10 лири; зоопарк - 10 лири; разходка с корабче в реката - 8 лири; гондола - 40 лири за 4 човека
 • Медицинска застраховка за лица от 65 год.-75 год. – 10 лв./За лица 75г.-85г.- 14лв Информация:
 • Oтпътуванията от Дорбич се потвърждава минимум 5 дни преди тръгване. Ако не е събран необходимият минимум по дадената дата, то на клиента се предлага и опция за самостоятелно придвижване до Варна. Несъбрания минимум за трансфера не е основание за отказ от пътуването
 • Входните такси на обектите са с ОРИЕНТИРОВЪЧЕН ХАРАКТЕР и Агенцията не носи отговорност при евентуалната им промяна на място.
 • Обявената цена е на човек настанен в двойна /тройна стая
 • Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна по дни и часове, с оглед възможностите за осъществяването им, без това да ощетява участниците или да отпадат обекти.
 • Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 10 дни преди датата на отпътуване.
 • Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и часовете за резервация на обектите, които се посещават и при други независещи от туроператора обстоятелства.
 • Обявените входни такси за туристически обекти са актуални към момента на публикуване на офертата и е възможно да бъдат променени до датата на провеждане на екскурзията от страна на турската агенция партньор или на определения обект.
 • Настаняването в автобуса е по ред на записване, датата на сключване на договор за пътуване и внесено капаро.

 

Необходими документи: международен паспорт с валидност от минимум 6 месеца към датата на завръщане; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители /оригинал + копие/. Всички лица в автобуса са длъжни да имат ВАЛИДЕН задграничен паспорт/червен паспорт/ независимо дали са възрастни ,деца или бебета.

Минимален брой за осъществяване на пътуването: 40 туристи

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.

Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Записване и начин на плащане:

Внасяне на 30% от цената при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване. Доплащането се извършва до 10 дни преди отпътуването.

 

 

НираМар Травел ЕООД  има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ застраховка ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗАД „Лев Инс " АД. Сертификатът към застрахователната полица е с

 

№ 13062110001187

 

 

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър