МЕНЮ
Your Cart

Eкскурзия до Китай-Хонконг и Макао с водач от България

Eкскурзия до Китай-Хонконг и Макао с водач от България
Eкскурзия до Китай-Хонконг и Макао с водач от България
Eкскурзия до Китай-Хонконг и Макао с водач от България
Eкскурзия до Китай-Хонконг и Макао с водач от България
Eкскурзия до Китай-Хонконг и Макао с водач от България
Eкскурзия до Китай-Хонконг и Макао с водач от България
Eкскурзия до Китай-Хонконг и Макао с водач от България
Eкскурзия до Китай-Хонконг и Макао с водач от България
Eкскурзия до Китай-Хонконг и Макао с водач от България
Eкскурзия до Китай-Хонконг и Макао с водач от България
Eкскурзия до Китай-Хонконг и Макао с водач от България
4,985.00лв.
  • НАЛИЧНА ОФЕРТА: НАЛИЧНА
  • МОДЕЛ: Р95
  • ТРЪГВАНЕ ОТ: СОФИЯ

Възможни варианти

София – Пекин – Великата китайска стена – Сиан – Луоян – Шаолин – Шанхай – Макао – Хонконг – София

 

Ден 1

София

Отпътуване в 12:25 ч. от летище София (Терминал 2) за Доха с полет на авиокомпания "Qatar Airways". Пристигане на летището в Доха 18:15 ч. 

 

Ден 2

Пекин

Отпътуване от за Пекин в 01:55 ч. с полет на авиокомпания "Qatar Airways". Пристигане на летището в Пекин в 14:45 ч. Посрещане от представител на място. Пекин е известен с името Бейджин, което в превод означава „Северната столица“. Днес той е един от най-големите по площ и население градове в света. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря в ресторант, която включва патица по пекински – традиционен местен специалитет. Нощувка.

 

Ден 3

Пекин

Закуска. Туристическа програма в Пекин: площад „Тиенанмън“ – най-големият в света, чието име означава „вратата на небесното спокойствие”; дворцовият комплекс „Забраненият град“ – седалище на имперската власт по време на династиите Мин и Цин. Дворцовият комплекс е разделен на две части – Външен двор, където се намират церемониалните зали, и Вътрешен двор – официалната резиденция на императора и императрицата. Вътрешният двор е проектиран по една от основните концепции на древната китайска философия „Ян и Ин“ – двете противоположни сили, които се допълват взаимно и преливат една в друга. В Двореца на небесната чистота, олицетворяващ Ян, се помещават покоите на императора, а в Двореца на земното спокойствие, олицетворяващ Ин, е резиденцията на императрицата. Между тях се намира Залата на единството, символизираща единството на императорската двойка. Програмата продължава към Летния дворец – един от най-ярките примери за китайското архитектурно наследство. Посещение на фабрика за перли. Вечеря в традиционен местен ресторант. Нощувка.

 

Ден 4

Пекин - Великата китайска стена - Сиан

Закуска. Отпътуване за Дзюйонгуан – един от двата най-важни прохода през Великата китайска стена към Пекин и вътрешността на Китай. Стената е символ на китайската цивилизация. Тя се разпростира из цял Северен Китай от границата с Корея до пустинята Гоби и се оприличава често на дълъг дракон (21 хил. км.). Името на Чанчън в превод на български означава „дълга защитна стена“. Обяд в местен китайски ресторант. Връщане в Пекин. Посещение на Храма на небето – даоистки комплекс от храмови сгради, разположени в южната част на Централен Пекин, част от световното културно наследство от 1998 година. Състои се от 3 основни групи постройки, изградени според строгите философски изисквания – Залата за молитви за добра реколта, Императорският небесен свод, Кръглият олтар. Отпътуване за Сиан с високоскоростен влак (около 6 часа). Пристигане в Сиан в късно вечерта. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

 

Ден 5

Сиан - Луоян

Закуска. Сиан е една от четирите велики древни столици на Китай. От него преди 23 века започва възходът на съвременната държава. Посещение на Музея на теракотената армия, състояща се от 6000 глинени фигури, символизиращи армията на император Цин Шъ Хуан, изработена през 240 г. пр. н. е. Посещение на Музея за изкуството на династия Тан. Въпреки че музеят е построен между 1983 и 2001 год., външният му вид напомня архитектурния стил на династия Тан. Свободно време по Мюсюлманската улица и Градския площад с камбанената кула, чиято камбана със своите 6 500 кг. е една от най-големите в Китай. Отпътуване за Луоян с високоскоростен влак (около час и половина). Трансфер до хотела. Вечеря в традиционен китайски ресторант. Нощувка.

 

Ден 6

Луоян - Шаолин - Шанхай

Закуска. Посещение на манастира Шаолин, най-големия будиски храм в Китай, включен в списъка на ЮНЕСКО. Манастирът Шаолин обхваща много вълнуващи атракции като Залата на небесните царе, Зала Махавира, Дхарма пещерата, Център за обучение на бойните изкуства. Посещение на пещерния комплекс Лунмън, включващ повече от 2300 пещери и ниши, врязани във варовиков откос на планината Лунмън. Този комплекс съхранява впечатляващи колекции от китайското каменоделско изкуство на късните династии Северна Уей и Тан от 4-10 в., а от 2000 година е включен в списъка на ЮНЕСКО. Отпътуване за Шанхай с високоскоростен влак (около 5,5 часа). Пристигане в Шанхай късно вечерта. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка

 

Ден 7

Шанхай

Закуска. Туристическа програма в Шанхай: преди обяд посещение на градината „Ююан“ (Градината на радостта), считана за една от най-изящните градини, типичен представител на класическото китайско парково изкуство; следобед посещение на Храма на нефритения Буда, построен за вечен дом на две нефритени статуи на Буда, донесени от Бирма. Свободно време за разходка по крайбрежния булевард „Бунд“ и пешеходната търговска улица „Нaндзин“. Свободно време с възможност за изкачване до наблюдателната площадка на втората по височина в света сграда - Шанхайската кула. Вечеря в традиционен китайски ресторант. По желание вечерна атракция – круиз по река Хуанпу с великолепна вечерна панорама към модерния бизнес район. Нощувка.

 

Ден 8

Шанхай - Макао - Хонконг

Закуска. Трансфер до летището за полет до Макао - един от най-богатите градове в света. Историческият център на Макао включва около двадесет и пет исторически паметника и обществени площади, които официално са вписани в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО през 2005 г. Програмата включва руините на църквата „Свети Павел“, площад „Леал Сенадо“. Голяма част от сградите на площада са защитени паметници на културата. Продължаваме към старите градски стени, които в миналото са били част от военната отбранителна мрежа в Макао и храма „A-мa“ – най-старият в Макао. Посещението му предлага невероятни гледки и неизменна тишина и мир. Програмата приключва при казино „Венеция“ – едно от най-големите в света. Отпътуване с корабче до Хонконг. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря в ресторанта на хотела по меню. Нощувка. 

 

Ден 9

Хонконг

Закуска. Туристическа програма в Хонконг: връх Виктория – основната забележителност на града, откъдето се открива великолепна панорамна гледка към Хонконг; селището Абърдийн (Аплейчау), известно с плаващите къщи и рибни ресторанти. Разходка с традиционно корабче в Абърдийн. Трансфер до летището в Хонконг. 

 

Ден 10

София

Отпътуване за България в 00:50 ч. с полет на авиокомпания "Qatar Airways". Пристигане на летището в Доха в 05:35 ч. Отпътуване за България в 06:55 ч. Кацане на летище София (Терминал 2) в 11:25 ч 

ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ

10.09.2023

ПОТВЪРДЕНА ДАТА

СУПЕР ПРОМОЦИЯ

 

ограничени места

4985.00 лв.

08.10.2023

ПОТВЪРДЕНА ДАТА

СУПЕР ПРОМОЦИЯ

 

има места

5239.00 лв.

10.11.2023

ПОТВЪРДЕНА ДАТА

СУПЕР ПРОМОЦИЯ

ограничени места

5949.00 лв.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетни билети София - Доха - Пекин и Хонконг - Доха - София на авиокомпания "Qatar Airways" с включени летищни такси, чекиран багаж 30 кг и ръчен багаж до 7 кг (багажът следва да се съобрази с изискванията за багаж за вътрешния полет)

Самолетни билети в икономична класа Шанхай - Макао с включени летищни такси и чекиран багаж до 20 кг, ръчен багаж до 5 кг;

Билет за високоскоростен влак в икономична класа от Пекин до Сиан; от Сиан до Лоянг; и от Лоянг до Шанхай;

Описаните в програмата трансфери;

Транспорт с автобус по маршрута;

2 нощувки със закуски в хотел "Wuhuan Hotel" **** (или подобен) в Пекин;

1 нощувкa със закускa в хотел "Tianyu Gloria Hotel" **** (или подобен) в Сиан;

1 нощувкa със закускa в хотел "Vienna Classic Hotel" **** (или подобен) в Лоянг;

2 нощувки със закуски в хотел "Shanghai Baolong Hotel" **** (или подобен) в Шанхай;

1 нощувка със закуска в хотел "Harbour Plaza 8 Degree Hotel" **** (или подобен) в Хонконг;

5 вечери и 2 обяда в традиционни китайски ресторанти;

Описаната туристическа програма в Пекин, Сиан, Шанхай, Хонконг и Макао;

Посещение на Великата китайска стена;

Посещение на пещерите Лунмън;

Посещение на манастира Шаолин;

Разходка с традиционно корабче в Абърдийн, Хонконг;

Входни такси за всички обекти, включени в програмата;

Посещение на фабрики и магазини за традиционни местни занаяти и сувенири;

Местни екскурзоводи по целия маршрут;

Водач-преводач от България;

Застрaховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 30 000 ЕUR на "Застрахователно Дружество Евроинс" АД.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Виза за Китай;

Бакшиши за местните представители (водач и шофьор): 3-5 USD на турист на ден (заплащат се задължително на място, на екскурзовода, в зависимост от предоставената услуга, в брой). Културните особености на дестинацията предполагат заплащането на бакшиш в посочения размер, което показва уважение към работата на съответните лица и прави приятно впечатление;

Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;

Градски транспорт;

Разходи от личен характер;

Изкачване на наблюдателната площадка на Шанхайската кула;

Вечерен круиз по река Хуанпу;

За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия;

Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).

НАСТАНЯВАНЕ

Посочените цени са на турист за съответното настаняване.

10.09.2023 г.

Двойна стая със спалня (не се гарантира)

4985 лв.

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

4985 лв.

Допълнително легло в двойна стая

4985 лв.

Двойна стая за комбиниране

4985 лв.

Единична стая

5677 лв.

 

08.10.2023 г.

Двойна стая със спалня (не се гарантира)

5239 лв.

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

5239 лв.

Допълнително легло в двойна стая

5239 лв.

Двойна стая за комбиниране

5239 лв.

Единична стая

5931 лв.

 

10.11.2023 г.

Двойна стая със спалня (не се гарантира)

5949 лв.

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

5949 лв.

Допълнително легло в двойна стая

5949 лв.

Двойна стая за комбиниране

5949 лв.

Единична стая

6641 лв.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

Виза за Китай (заплаща се с депозита)

165.00 лв.

Изкачване на наблюдателната площадка на Shanghai Tower (при минимум 15 записани туристи)

130.00 лв.

Вечерен круиз по река Хуанпу (при минимум 15 записани туристи)

115.00 лв.

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Места за допълнителните екскурзии могат да се гарантират при резервация и заплащане в офиса.

Вечерите описани по програмата са в традиционен китайски ресторант, с китайска кухня.

Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1.7 BGN. При промяна на валутния курс с повече от 6% туроператорът си запазва правото да коригира цената на екскурзията в съответната посока.

Часово време: София – 12 ч.; Пекин, Хонконг + 6 ч.

Валута в Китай: китайски юан или ренминби (CNY) (RMB)

Валутен курс: 1 USD = 6.57 CNY

Валута в Хонконг: хонконгски долар (HKD)

Валутен курс: 1 USD = 7.81 HKD

Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание и стойността на летищните такси.

Чекирането става минимум 3 часа преди полета!!!

Екскурзията се осъществява при минимум 15 записани туристи.

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Българските граждани, пътуващи за Китай, е необходимо да притежават предварително издадена виза. При кандидатстване за виза са необходими: паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната, попълнен визов формуляр, две снимки паспортен формат. Поради настъпили промени в законовите разпоредби и регулации относно визовия режим с Китайска народна република Посолството на КНР в България въведе, считано от 16 август 2018 г., издаването на визи с биометрични данни, за което е необходимо снемане на 10-пръстови отпечатъка. Тази разпоредба се отнася за всички български граждани, желаещи да посетят Китай. Във връзка с това е необходимо всички кандидатстващи за китайска виза да се явят лично в посолството за вземане на биометрични данни! Българските граждани могат да влизат на териториите на Макао и Хонконг (специалните административни райони на Китай) без необходимост от виза, за срок до 90 дни в рамките на 6 месеца. Желаещите да посетят Хонконг или Макао от Китай, след което обратно да се върнат в Китай, следва да са се снабдили с двукратна (или многократна) входна виза за Китай преди началото на своето пътуване.

Пътуването се провежда при минимум 15 записани

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър