Становище Нирамар

Уважаеми колеги,

Във връзка с въведеното от Правителството на Република България, извънредно положение за срок от 13.03.2020 г. до 13.04.2020 г., бихме искали да Ви уведомим, че екипът ни е наличен и работи в ситуация на извънредно положение при засилени мерки от офиса ни. Затова Ви молим, да комуникираме по телефон и имейл, за да се предпазим взаимно и да реагираме адекватно на предизвикателствата, пред които всички заедно сме изправени. Моля не идвайте в офиса ни, ако сте записани по наши програми за предстоящи дати. На всички въпроси ще бъдат дадени отговори по телефон и електронна поща.

 

По повод на пандемията с COVID-19 и във връзка с въведеното от Народното

Събрание на Република България Извънредно положение и

препоръките да не се пътува бихме искали да ви информираме за следното:

 

1.      Ликвидността на заплатените суми като депозити по предстоящи наши програми e гарантирана.

 

3.      Предстоящи резервации за пътувания до държави, в които има обявено извънредно положение или са със затворени граници, ще бъдат АНУЛИРАНИ за изпълнение според крайните дати обявени КЪМ МОМЕНТА от съответните правителства .

 

С платените депозити към нас за планирани, но отменени пътувания, заради обявеното извънредно положение в България до 13.04.2020г., ще процедираме по един от следните начини, избран от Потребителя:

 

a.      Да приеме последващо предложение на ТУРОПЕРАТОРА за туристически пакет за алтернативна дата, за пътуване в срок до 31.12.2021 г.

 

b.      Да ползва ваучер на стойност вече платената сума за анулирания туристически пакет в рамките на една година от споразумението.

 

c.       Да бъде възстановена сумата, внесена по съответната резервацията в срок от 14 до 90 работни дни. Посоченият срок е дефиниран, съгласно необходимото техническо време за постъпване обратно към нас, на вече депозираните суми към доставчици за изпълнение на програмите. Сумите ще бъдат възстановявани само и единствено по банков път.

 

След като ПОТРЕБИТЕЛЯТ уведоми ПИСМЕНО за своя избор, ще бъде сключен АНЕКС към договора за туристическо пътуване, който ще удостовери избора.

 

4.      В случай, че направите анулация на резервация за пътуване към държави, които не са в извънредно положение, не са със затворени граници, не са с отменени за изпълнение полети или са за бъдещ период, извън фиксирания за „извънредно положение“, АНУЛАЦИЯТА ще бъде разглеждана по смисъла и съгласно сключения договор за туристическо пътуване и неговите срокове за анулация и неустойки.

 

 

 

Бихме искали да Ви уверим, че ще продължим да работим, защитавайки интересите на своите клиенти и ще запазим коректността си към тях,като се надяваме и ВИЕ да запазите вашата към нас.  Бъдете сигурни, че ще действаме, за да сведем до минимум финансови и емоционални загуби.

 

Бъдете здрави и не губете надеждата и вярата си , че съвсем скоро тази патова ситуация ще има своя край !

Усмихвайте се и бъдете позитивни , защото това е най-сигурният имуностимулант J

 

 

Екипът на Нирамар Травел 

Романтичният път на Бавария с полет от Варна

New Романтичният път на Бавария с полет от Варна

РОМАНТИЧНИЯТ ПЪТ НА БАВАРИЯ

21.09-25.09.2020г.

 

5 дни /4 нощувки

със самолет  от Варна

Романтичният път е най-известният по света немски туристически маршрут. Намира се в Южна Германия, между Вюрцбург и Фюсен. Дълъг е около 400 км и минава през областите Франкония, Швабия и Горна Бавария, в провинциите Бавария и Баден-Вюртемберг, през полегати терени покрай реките Таубер и Вьорниц, пресича Дунав и продължава на юг. Възниква като идея след края на Втората световна война с основната цел светът да погледне на Германия по друг начин. Днес бихме казали, че е било въпрос на имидж, когато през 1950 година група ентусиасти решават да възродят Германия като туристическа дестинация и създават първата туристическа кооперация.

През тази година Романтичният път навършва 70 години.

Каним Ви на очарователно и романтично пътуване през историята и културата на стара Европа- малки, средновековни градчета, приказни замъци и дворци, красива природа, гостоприемство и кулинарни изкушения


·         Аугсбург – основан  от доведения син на римския император Август, е вторият най-стар град в Германия след Триер.

·         Ньордлинген – китно градче със сгради, направени от диаманти, изградено изцяло върху кратер от отдавна паднал метеорит

·         Ротенбург об дер Таубер – перлата на Бавария - получава статут на свободен имперски град през 1274 година.

·         Динкелсбюл- джинджифилови сладкиши и романтика зад крепостни стени с четири градски порти, 16 средновековни кули

·         Вюрцбург – бароковата прелест на Северния романтичен път и негово начало.

·         Двореца Вюрцбург великолепен бароков дворец, един от най-големите в Германия, включен в списъка на ЮНЕСКО.

·         Двореца Вайкерсхайм, притежаващ разкошна барокова градина с над 50 статуи, напомняща на френския Версай.

·         Възможност за посещение на Бамберг - част от световното културно наследство на ЮНЕСКО.  Наричан "Рим на франките" и "малката Венеция", градчето е рай за любителите на бирата и един от малкото с оригинални сгради отпреди Втората световна война.

 

Срокове за записване

На човек в двойна

Ранни записвания

до 06 март 2020

575 евро /1125 лв.

Цена след 06 март 2020

590  евро/1154 лв.

Местата в полетите са гарантирани.

Пакетната цена включва:

Ø  Самолетен билет Варна –Меминген - Варна с включени летищни такси и ръчен багаж с размери 40 x30x 20см;

Ø  Транспорт с климатизиран автобус по целия маршрут с включени пътни такси;

Ø  4 нощувки със закуски хотел 3*/ 4* звезди
(3 в
Ротенбург об дер Таубер, 1- в Меминген);

Ø  Пешеходна разходка с екскурзовод в Аугсбург;

Ø  Пешеходна разходка с екскурзовод в Ньордлинген;

Ø  Пешеходна разходка с екскурзовод в Ротенбург об дер Таубер – перлата на Бавария;

Ø  Пешеходна разходка с екскурзовод във Вюрцбург и великолепния бароков дворец Резиденц (без включени входни такси)- включен в списъка на ЮНЕСКО;

Ø  Посещение на църква Херготскирхе с прочутия резбован олтар на Дева Мария;

Ø  Посещение с екскурзовод на двореца Вайкерсхайм  (без включена входна такса)-  с бароковата градина напомняща френския Версай;

Ø  Пешеходна разходка с екскурзовод в Динкелсбюл ;

Ø  Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;

Ø  Представител на туроператора – екскурзовод, придружаващ групата през цялото време и беседи за всички обекти.


Цената не включва:

Ø  10 кг чекиран багаж - 76 лв. двете посоки; 20 кг чекиран багаж – 100 лв. в двете посоки;

Ø  Доплащане при единично настаняване – 98 €

Ø  Приоритетно качване на борда (включва допълнителен 10-килограмов багаж в салона на самолета с размери (55×40×23 cm) – 67 лева на пътник в двете посоки (подлежи на препотвърждение). Авиокомпанията разпределя местата автоматично,за да гарантирате желан избор е необходимо доплащане  не по-късно от седмица преди датата на отпътуване;

Ø  Целодневна екскурзия до Бамберг - скъпоценният камък на Франкония – 20 € / при мин. 10 туриста/;

Ø  Застраховка “Отмяна на пътуването” – около 2-3% от пакетната цена. Повече информация - в офисите ни;

Ø  Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 70 год. до 85 год. – доплащане 8.00 лв. Лица над 85 год. е необходимо да се застраховат самостоятелно, като предоставят  копие от полицата;

Ø  Неупоменати в програмата услуги: дегустации и разходи от личен характер;

Ø  Входни такси. 


Ориентировъчни входни такси на местата за посещение:

Ø  Бароков дворец Вюрцбург -  9.00 EUR.

Ø  Двореца Вайкерсхайм +градините - 6.50 EUR/ само градините 3.50 EUR

Ø  Комплекс за социални жилища Фугерай в Аугсбург- 6.50 EUR.

Ø  Кулата на църквата  Св. Георги в Ньордлинген -3,50 EUR

Ø  Църквата Св. Яков в Ротенбург об дер Таубер– 2,50 EUR

Ø  Църквата в Креглинген -3,50 EUR

Ø  Старото кметство в Бамберг – 6,00 EUR

Ø  Рециденцията в Бамберг – 6,00 EUR, градината - безплатно

 

 

 ПРОГРАМА

Първи ден 04.05. (понеделник ) Меминген – Аугсбург – Ньордлинген – Ротенбург об дер Таубер

Отпътуване с полет от Варна в 06:45ч. Кацане на летище Меминген  в 08:05.
Отпътуване за Аугсбург, разположен в средата на Романтичния път, третият по големина град в Бавария след Мюнхен и Нюрнберг.

Аугсбург се слави като най-северния „италиански“ град и задължителна спирка по Романтичния път. Градът с богата архитектура с постройки в стил рококо, ренесанс и барок.

Пешеходна разходка в стария град: Kметството – една от най-красивите профанни ренесансови сгради на север от Алпите, Кулата Перлах, фонтана на Август, музеят Максимилиан, Църквата Св. Ана, Катедралата и др.Свободно време.

Отпътуване за Ньордлинген – старо градче с история, започваща от 1-ви век, с изцяло запазени крепостни стени от 13-ти век с 11 отбранителни кули, 5 порти и един бастион. Разположено в геопарк Рис – най-старият в Бавария, в кратера на метеорит, паднал тук преди 15,5 милиона години.


Свободно време за снимки в центъра на града.

Отпътуване за Ротенбург об дер Таубер – перлата на Бавария. Градът се слави като най-добре запазеният средновековен град в Европа. Уолт Дисни черпи вдъхновение от него за екранизацията на филмчето „Пинокио“. Ротенбург запазва автентичния си вид поради строгите правила за съхранение на градската среда, според които не се позволява слагане на съвременни табели и знаци. Разглеждане на площада с кметството и 60-метровата кула, евангелистко-лутеранска църква „Св. Яков“,  градските крепостни стени порти и кули и др. 

 Настаняване в хотел. Нощувка.


 Втори ден 05.05. (вторник) Ротенбург об дер Таубер – Бамберг – Ротенбург об дер Таубер


Закуска. Разглеждане на Ротенбург об дер Таубер. Свободно време.

По желание  организирана екскурзия  до  Бамберг  заплаща се допълнително, при мин. 10 човека – цена на човек - 20 €:

Отпътуване за Бамберг – малкият град с големи титли. Разположен е на 7 хълма подобно на Рим, като всеки един от тях е коронован с църква или замък. Криволичещата река Регнитц с китно накацалите изписани къщи и множество мостове превръща града в „малката Венеция“. Старата част на Бамберг е включена в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Всичко това превръща града в очарователно място за посещение, оставяйки впечатлението, че това е един от най-красивите малки градове в Германия. Бамберг е рай за любителите на бирата. На територията на града има цели 11 семейни пивоварни и още 60 в околностите му. Всички те произвеждат общо 400 различни видове бира.

Пешеходната разходка : катедралата "Св. Петър и Св. Георги", Новата резиденция с розовата градина, Манастирът "Св. Михаил, Кметството, Малката Венеция, Зеленият пазар. Свободно време.  Отпътуване за Ротенбург об дер Таубер. Нощувка.


Трети ден 06.05. (сряда)  Вюрцбург – Креглинген

Закуска. Отпътуване за Вюрцбург.

Пешеходна разходка  във Вюрцбург – известен е като ''градът на Мадоната'', което се дължи на наличието на повече от 100 статуи на покровителката му. Оживеният център на града включва катедралата ''Свети Килиан'', къщата „При сокола“, църквата „Дева Мария“, Стария мост на р. Майн, епископската резиденция.

Свободно време и по желание - Посещение на Двореца Вюрцбург (Wurzburg Residenz) – великолепен бароков дворец, един от най-големите в Германия, включен в списъка на ЮНЕСКО. Тук можете да се насладите на стенописите от Тиеполо, на старата придворна църква Hofkirche и на невероятно живописните градини. 

Отпътуване за Креглинген – един от най-старите градове по Романтичния път,  получил правото да се нарича ''град'' още в първата половина на 14-ти век. Посещение на евангелската църква Херготскирхе с прочутия резбован олтар на Дева Мария.

Връщане в Ротенбург об дер Таубер. Нощувка.


Четвърти ден 07.05. (четвъртък) Вайкерсхайм – Динкелсбюл – Меминген

Закуска. Отпътуване за двореца Вайкерсхайм, притежаващ разкошна барокова градина с над 50 статуи, напомняща на френския Версай. Най-съществената част от интериора на замъка е т. нар. 

Зала на Рицарите – призната за най-разкошната зала за банкети, построена някога в Германия. Посещение на двореца.      

Отпътуване за Динкелсбюл – Защитен от масивни крепостни стени, градът е изпъстрен с множество кокетни къщички и ниски постройки със специфична островърха конструкция, които превръщат разходката между тях в същинско пътешествие във времето. Той е построен на принципа „град в града”. В Стария град може да се влезе само през портите, вградени в четири от 16-те кули на стените. Всяка от 4-те порти-кули е със собствена архитектура и излъчване. Разглеждане на църквата „Св. Георги” – образец на готическото изкуство, Старото кметство, известно още като Каменната къща, пред което е построен впечатляващ фонтан със скулптури н лъвове. 

Отпътуване за Меминген – града на портите и кулите. Настаняване в хотел. Възможност за разглеждане на стария град: средновековния пазарен площад с кметството, къщата на патрициите, данъчната сграда, готическата църква „Св. Мартин, кулата на вещиците.Нощувка.


Пети ден 08.05. (петък) Меминген – Варна

Закуска. Отпътуване за летище Меминген с полет за Варна в 8:35ч.


Допълнителна информация:

 

Ø  Местата в самолета се разпределят автоматично от авиокомпанията и не гарантираме за определени места. Може да направите своя избор предварително срещу доплащане, за да си гарантирате съседни седалки в полета.

Ø  Последователността на посещение на обектите може да се промени на място в зависимост от природните условия.

Ø  Всички допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат предварително в България.

Ø  На място се заплащат дегустации и входовете за съответните обекти.


Необходими документи: лична карта; за деца до 18 год. се изисква нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане.


Условия и срокове за плащане:

  • 50% от пакетната цена - при подписване на договора;
  • 30% до 23.03.2020;
  • Остатък -  до 01.04.2020.

 

Анулации и неустойки

При анулация  до 03.03.2020 – неустойка  10%  от пакетната цена

При анулация в периода  03.03.2020 – 23.03.2020 – неустойка 40% от пакетната цена

При анулация в периода  23.03.2020 – 01.04.2020 – неустойка 80% от пакетната цена

При анулации след 01.04.2020 – неустойка 100%  пакетната цена

 

Визови и санитарни изисквания: няма

Минимален брой за осъществяване на пътуването: 25 туриста. 

Срок за уведомление при недостигнат миним. брой туристи: 20 дни преди датата на тръгване.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.


Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

  • Вид транспорт: Самолет
  • Номер на оферта: Р151
  • Наличност: В наличност
  • 1,154.00лв.

Опции

 

Въведете само Вашето име и телефонен номер


   

ЗАЯВИ ОБАЖДАНЕ ПО ТЕЛЕФОНА


Ние ще се свържем с Вас по телефона в рамките на работния ден.

 

 

Етикети: Май