СПА почивка в красивите Родопи - хотел " Орфей " в Девин

New СПА почивка в красивите Родопи - хотел  " Орфей "  в Девин

Батак - яз.Батак - Пещера - Девин - пещера Дяволско гърло - Пещера Ягодина - Орлово око - Лещен - Ковачевица - Хаджидимовски манастир - Античен град Никополис ад Нестум

                                                                                           Дати:  01.12.2021 – 05.12.2021

                                                            5 дни/4 нощувки/4 закуски/4 вечери

Отпътуване от *Добрич,Варна,Шумен,Търговище,Велико Търново

 

1 ви ден  Варна- В.Търново –Девин  

Отпътуване от Варна около 05.00 ч .

Отпътуване от Шумен / при мин 12 човека от паркинга на Била на бул.Цар Симеон/ шри по малка бройка от 5ти км. Около 06:00ч.

Отпътуване от Търговище от ОМВ на кръговото по пътя за Велико Търново около 06:45ч.

Отпътуване от Велико Търново от Автогара Юг около 08:00ч.

Продължаваме към гр.Девин.Пристигане ранния следобед.Настаняване.Свободно време, възможност за посещение на SPA центъра на хотела (минерален басейн, джакузи, сауна).Вечеря. Нощувка.

2 ри ден Девин - *По-желание Батак-яз.Батак-Пещера-крепостта Перистера

Закуска.Свободно време за процедури в спа центъра на хотела и разходка из град Девин ИЛИ * По-желание екскурзия до Батак-яз.Батак-Пещера-крепостта Перистера . Отпътуване в посока гр. Батак, един от 100-те национални туристически обекта. Посещение на емблематичния за града Исторически музей, в който се съхраняват над 500 експоната от историята на града, сред които са знамето и черешовото топче от Априлското въстание. Разглеждане на църквата „Св. Неделя”, масивна сграда от камък с много здрави врати, изградена през 1813г. Сградата е останала непокътната до ден днешен и е превърната в музей. И днес дръвникът, костите на героите, следите от ятаганите и куршумите напомнят за онези страшни и величави дни.  Свободно време за обяд в Батак.Спирка до язовир Батак за снимки .

Отпътуване за град Пещера. Посещение на крепостта Перистера, издигаща се на хълма Света Петка. На мястото в древността е имало тракийско светилище и римска отбранителна кула. Крепостта на гълъба, както е наричана още, впечатлява с многобройните археологически находки,сред които златни и бронзови монети от VI в. Извършеният проект по реставрация и консервация връща блясъка на крепостта и тя вече е кандидат за „Чудесата на България“.Свободно време в Пещера. Сред забележителностите на града са часовниковата кула, историческия музей с изключително богата експозиция, църквите „Св.Димитър“, „Св.Петка“ и др.Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 ти ден Девин –* По желание разходка до Хаджидимовски манастир-античен град Никополис ад Нестум - Лещен и Ковачевица

Закуска.Свободно време или * По-желание посещение на Хаджидимовският манастир „Св. Великомъченик Георги Победоносец“- красиво и свято място, кацнало на един от многото хълмове в долината на река Места. С манастира е свързана интересна легенда, според която един овчар от близкото село Горна Сингартия (селото е предшественик на днешния град Хаджидимово) упорито сънувал три нощи подред млад мъж на бял кон, който му нареждал да разкопае хълма край селото. След третата нощ овчарят се вслушал в съня си и започнал да разкопава хълма. Имало доста спънки, разбира се, но накрая при разкопките била открита икона на свети Георги. Смята се, че това е иконата, която и днес може да се види в манастирския храм и която се счита за чудотворна. На мястото първоначално бил изграден малък параклис в чест на светеца, а малко по-късно бил построен и самият манастир. Манастирът е монолитен и красив, отвън прилича по-скоро на дворец или крепост отколкото на манастир.Влезеш ли в двора, красивата кула-камбанария веднага приковава вниманието ти. Разглеждане и отпътуване за Никополис ад Нестум -римски град, основан от император Траян през 106 година. Наречен е така заради победата му над даките – Никополис значи „Град на победата“, а Нестум е старото име на река Места.Разглеждане и отпътуване за Лещен.Лещен и Ковачевица се наричат Съкровищниците на Родопите. Първото нещо, което ще ви посрещне в село Лещен, е гледката към накацалите по стръмните склонове на планината къщички, изградени в ковачевския архитектурен стил. Те още пазят в себе си истинския дух на българското село.

Сред архитектурните паметници се открояват църквата „Св. Параскева” от 1836 година и килийното училище. Стенописите на църквата изпъкват с едрия си щрих и ярките си цветове. Според исторически сведения от края на XIX и началото на XX век Лещен е предимно българско село в Неврокопска кааза.Свободно време за обяд Отправяме се към Ковачевица. Ковачевица се издига на 1000 метра надморска височина в Западните Родопи. Историята на планинското селце е наистина впечатляваща. Живот по тези земи има още от древността. Находки от надгробната могила в местността Рударя от късния период на желязната епоха и тракийското светилище от I хил. пр. Хр. в местността Козия камък са само малка част от свидетелствата за богатото историческо минало. Северно от Ковачевица, в местността „Св. Константин“, са открити едни от най-ценните национални находки от края на IV и началото на III век пр. Хр. – бронзовият шлем и бронзовата ризница. Ключово значение за развитието на Ковачевица изиграва фактът, че тук никога не е имало турска администрация и населението е живеело относително спокойно по времето на османската власт. Именно това позволява на много будни местни хора да изградят облика на селото, така че то да се превърне в просветен и религиозен център. Един от символите на Ковачевица е църквата „Св. Никола“ – най-ценният паметник на духовността в целия район.И още много много история ще ви разкрием!Само елате с нас !

Свободно време.Отпътуване за хотела.Вечеря.Нощувка.

4 ден Девин-* По-желание Ягодинска пещера-Дяволско гърло –Орлово око

Закуска. Свободно време за процедури в спа центъра на хотела и разходка из град Девин или * По-желание екскурзия до Ягодинската пещера и Дяволско Гърло

Отпътуване около 09:30ч. за пещера Дяволското гърло.Пещерата „Дяволско гърло“ е една от малкото пещери, която не блести с изящни образувания. Това, което привлича и омагьосва хората, е възможността да се докоснат до истинска стихия, до частица от тайнствения и страшен подземен свят. Входът на пещерата, наподобяващ дяволска глава, в гърлото на която се излива огромен ревящ водопад, от дълбока древност подхранва човешкото въображение и поражда множество легенди.Най-популярното предание е, че именно през Дяволското гърло се спуснал Орфей в подземното царство на Хадес, за да търси любимата си Евридика.

Пещерата се е образувала от река, падаща от височина 42 метра. От нея се е оформила голяма зала, наречена „Бучащата зала“, заради оглушителния грохот, който се чува в нея. От голямата зала, по виеща се стръмна циментова стълба се стига до естествения вход на пещерата. Докато се изкачвате може да се полюбувате на един от най-високите подземни водопади в Европа –42 м.

Разглеждане на пещерата и продължаваме към Ягодинската пещера.

Ягодинската пещера се намира в Буйновското ждрело, близо до родопското село Ягодина. Тя е една от най-известните и посещавани пещери в България. Със своите 8501 м дължина на галериите тя се нарежда на четвърто място сред най-дългите пещери у нас и на първо място в Родопите. Престоят вътре е около 1 час, температурата - приблизително 6 градуса. Дългият над километър маршрут дава възможност да се видят красиви представители на почти всички видове пещерни образувания, но най-впечатляващи са многобройните пещерни бисери. Възможност за обяд в района на Ягодинската пещера.

Желаещите да използват джипове могат да се насладят и на прекрасна панорамна гледка към Родопите от един от  най – новите туристически обекти в България – Орлово око.Това е най-новата туристическа атракция в Родопите (преходът дотам е около 30 минути; по желание и срещу доплащане има възможност за сафари с джип). Тя е монтирана на ръба на скалите, на височина 1563 м над морското равнище, недалеч от прочутата Ягодинска пещера. От площадката се открива спиращ дъха изглед към красотите на Родопите и безкрайните хоризонти. Стоманено-бетонната конструкция над скалите издържа три тона товар. Оттук се виждат 2/3 от Буйновското ждрело, Борино, Чала, Ягодина, в далечината - планините от Гърция, а в дъното - Пирин и малък връх от Рила. Няма друго място с такава панорамна гледка.

Връщане в Девин.Ранния следобяд. Свободно време за релакс в Спа центъра на хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ти ден Девин –Велико Търново -  Варна

Закуска. Отпътуване за съответния град.Пристигане вечерта.

 

Цена  

На човек в двойна /тройна стая

Дете до 12год. Настанено с 2 ма възрастни в стая

Отпътуване от Варна и Шумен

325 лв

285 лв

Отпътуване от Търговище и Велико Търново

315 лв

275 лв

Отпътуване от град Добрич при по малко от 12 човека – доплащане 15 лв на човек в двете посоки

Отпътуване от Добрич при 12 човека и повече – 10 лв на човек в двете посоки

Пакетнaта цена е в лева на човек и включва:

•           Транспорт с лицензиран автобус

•           Медицинска застраховка за лица до 65 год.

•           Екскурзоводско обслужване по маршрута

•           4 нощувки със закуска и вечеря в Спа хотел Орфей 4* в Девин

•          

Цената не включва:

•           Раходи от личен характер

•           Входни такси за посещаваните обекти

·         Екскурзия до Хаджидимовски манастир,античен град Никополис ад Нестум , Лещен и Ковачевица –30 лв  / цената включва транспорт,входни такси, екскурзоводско обслужване/

·         Екскурзия до Ягодинска пещера, Дяволско гърло и орлово око – 30 лв - цената включва транспорт,входни такси, екскурзоводско обслужване/

·         Екскурзия до гр.Батак и яз.Батак , град Пещера и крепостта Перистера 30 лв

•           Медицинкса застраховка за лица над 65 год. – 8 лв за целия период

Забележка:

 

·         Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти описани в програмата без това да ощетява туристите.

·         Всички упоменати часове са ориентировъчни и могат да търпят промени в хода екскурзията.

·         Входните такси на обектите са с ОРИЕНТИРОВЪЧЕН ХАРАКТЕР И Агенцията не носи отговорност за евентуалната им промяна на място в обекта.

 

Необходими документи: валиден документ за самоличност

Начин на плащане: внасяне на 50 % от цената депозит при сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва най-късно до 5 дни преди датата на отпътуване

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 35 пълноплащащи туриста;

Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 5 дни преди датата на отпътуване

 

 НираМар Травел ЕООД  има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ застраховка ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗАД „Лев Инс " АД. Сертификатът към застрахователната полица е с № 13062010011019

 

 

 

 

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

  • Вид транспорт: Автобус
  • Номер на оферта: 31314642
  • Наличност: В наличност
  • 315.00лв.

Опции

 

Въведете само Вашето име и телефонен номер


   

ЗАЯВИ ОБАЖДАНЕ ПО ТЕЛЕФОНА


Ние ще се свържем с Вас по телефона в рамките на работния ден.

 

 

Етикети: Декември