КРУИЗ - КАНАРСКИ ОСТРОВИ И МАДЕЙРА с полет от София

КРУИЗ - КАНАРСКИ ОСТРОВИ И МАДЕЙРА с полет от София

МИЛАНО – МАРСИЛИЯ – О-В ЛАНСАРОТЕ – О-В ТЕНЕРИФЕ – О-В МАДЕЙРА – МАЛАГА – РИМ – ГЕНУА

Програмата е четиринадесетдневна и включва две нощувки със закуски в района на Милано, всички трансфери (летище – хотел – летище и хотел в района на Милано – пристанище Савона – хотел в района на Милано), единадесет нощувки на борда на круизен кораб Costa Pacifica в каюти категория Classic с включени пристанищни такси, водач–придружител от туроператора, забавления и развлекателна програма на борда. Изхранването на борда на кораба е на база закуска, обяд, вечеря (пълен пансион). Лети се с авиокомпания „България Ер” (с включени летищни такси, един ръчен багаж до 8 кг и един чекиран багаж до 23 кг).

Програма

ПЪРВИ ДЕН – 24.10.2019 – 10:20 ч. – отпътуване от летище София за Милано с директен полет на „България Ер”. 11:30 ч. - кацане на летище Малпенса. Трансфер от летището до центъра на Милано. Разглеждане на Милано – Катедралата, галерията Виктор Емануил II, паметника на Леонардо да Винчи, Ла Скала (отвън), замъка Сфорца (отвън). Настаняване в хотел в околностите на Милано. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – 25.10.2019 – Закуска. Трансфер от хотела до пристанището в Савона. Качване на борда на кораба. 17:00 ч. – отплаване. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – 26.10.2019 – Марсилия –  престой от 08:00 до 17:00 ч. Възможност за пешеходна обиколка на Марсилия с екскурзовод на български език – квартала на Старото пристанище, Катедралата, булевард „Канебиер”, разходка с влакче до базиликата „Нотр-Дам-дьо-ла-Гард“ (цената на билета за влакчето до базиликата, е включена в пакетната цена на екскурзията). Екскурзията е с доплащане 89 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 25 участника. Завръщане на борда на кораба. 17:00 ч. – отплаване. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 27.10.2019 – Плаване. Свободно време за почивка на борда на круизния кораб.

ПЕТИ ДЕН – 28.10.2019 – Плаване. Свободно време за почивка на борда на круизния кораб.

ШЕСТИ ДЕН – 29.10.2019 – Аресифе (о-в Лансароте, Канарски о-ви) –  престой от 13:00 до 19:00 ч. Лансароте е най-необичайният сред Канарските острови, привличащ туристите най-вече със своите вулкани – има повече от сто кратера на острова, които се крият сред пластове лава и вулканична пепел. Обявен от ЮНЕСКО за биосферен резерват, Лансароте е успял да се развие икономически, запазвайки се от масовия туризъм, за разлика от останалите острови на архипелага. Това е място, което се харесва всекиму с вулканичните си пейзажи, с тюркоазените води на морето и с културното си наследство, дължащо се на големия художник, скурптор и архитект Сезар Манрике, роден в Аресифе. Възможност за обиколка на южната част на остров Лансароте с екскурзовод на български език – посещение на традиционното селище Уга, известно с производството на вино; продължаване по „Пътя на вулканите“ с посещение на националния парк Тиманфая (входната такса за парка е включена в цената) – биосферен резерват поставен под защитата на ЮНЕСКО; Ислоте дел Хиларио, където ще се проведе геотермална демонстрация; панорамно преминаване покрай El Janubio - солните мини на Лансароте; Лос Хервидерос – интересните скалните образувания, оформени под влиянието на морските вълни и силата на въздушните течения; винарския район Ла Герия; посещение на винарната Botega с дегустация на известни вина от острова; посещение на музея Сезар Манрике, където са изложени произведения на известния художник и скулптор (входната такса за музея Сезар Манрике е включена в цената). Екскурзията е с доплащане 155 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 35 участника. Завръщане на борда на кораба. 19:00 ч. – отплаване. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – 30.10.2019 – Санта Круз де Тенерифе (о-в Тенерифе, Канарски о-ви) –  престой от 08:00 до 17:00 ч. Тенерифе е най-големият сред Канарските острови. Възможност за разглеждане на националния парк Тейде и курортния град Пуерто де ла Круз с екскурзовод на български език – преминава се през региона Ла Есперанса, който пресича планинската верига на острова; разглеждане на националния парк Тейде с неговите сюрреалистични вулканични пейзажи; скалните образувания „Рокес де Гарсия“; посещение на курорта Пуерто де ла Круз – запленяващ със своята атмосфера и старинна архитектура. Екскурзията е с доплащане 99 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 35 участника. Завръщане на борда на кораба. 17:00 ч. – отплаване. Нощувка.

ОСМИ ДЕН – 31.10.2019 – Фуншал (о-в Мадейра) –  престой от 08:00 до 17:00 ч. Магическият остров Мадейра, наричан често „перлата на Атлантика“ извисява вулканичния си силует над вълните на около 900 км югозападно от Лисабон и привлича туристите с мекия си климат, с разнообразието и красотата на своите пейзажи, с очарованието на полутропическата си растителност, благодорение на която през цялата година той прилича на разцъфнала градина. Столицата на острова, Фуншал, подрежда амфитеатрално белите си къщи по склоновете на хълма, който се спуска към брега на океана. Разходката из града, развиващ се между морето и планината, доставя огромно удоволствие. Истинска наслада е да блуждаеш из прекрасните улици на центъра на града, да влезеш в катедралата от XV век или в някой от многобройните музеи, или пък да се отдадеш на разходка из прекрасните паркове и градини в западната част на града. Възможност за обиколка на Фуншал с екскурзовод на български език – посещение на историческия център, стария град, църквата, рибния пазар, пазара „Меркадо дос Лаврадорес“, посещение на фабрика за бродерии, ботаническата градина (с включена входна такса), откъдето се открива запленяваща панорама към града. В ботаническата градина освен характерните за острова орхидеи могат да се видят и много тропически и субтропически растения от цял свят. Следва посещение на винарска изба с дегустация на традиционни за острова вина (с включена входна такса). Екскурзията е с доплащане 129 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 35 участника. Завръщане на борда на кораба. 17:00 ч. – отплаване. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН – 01.11.2019 – Плаване. Свободно време за почивка на борда на круизния кораб.

ДЕСЕТИ ДЕН – 02.11.2019 – Малага –  престой от 08:00 до 13:00 ч. Възможност за обиколка на Малага с екскурзовод на български език – разглеждане на Алказаба – историческа крепост от XI век, крепостта Гибралфаро, от където се разкрива спираща дъха гледка към града и неговия залив; Ла Малагета – прочутата арена за корида; Градското кметство; Съдебната палата; Централната поща; кратка спирка на площад „Мерсед“, където се намира родната къща на Пабло Пикасо (входните такси за крепостите Алказаба и Гибралфаро са включени в цената). Екскурзията е с доплащане 95 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 35 участника. Завръщане на борда на кораба. 13:00 ч. – отплаване. Нощувка.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН – 03.11.2019 – Плаване. Свободно време за почивка на борда на круизния кораб.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН – 04.11.2019 – Чивитавекия –  престой от 09:00 до 20:00 ч. Възможност за програма с екскурзовод на български език – посещение на античното римско селище Остия Антика (с доплащане 115 лв. за възрастни и 95 лв за деца до 17 год, входната такса за археологическия комплекс е включена в цената). По време на екскурзията до Остия Антика ще имате възможност да се възхитите на впечатляващите антични останки на града на фона на велуренозелените силуети на средиземноморските борове. Остия се намира на устието на река Тибър и според легендата на това място е акустирал кораба на Еней. Античният град е основан VII век преди новата ера и неговите останки оформят един от най-ценните археологически комплекси в околностите на днешния Рим. Обиколка на комплекса с екскурзовод на български: Порта Романа, Пиацале дела Витория, Терме ди Нетуно, Виа дела Фонтана, Каза Диана, Терме дей Сете Сапиенти, базиликата и др. Възможност за програма с екскурзовод на български език - „Класически Рим” (ако не сте заявили посещение на Остия Антика)*: Колизеума (отвън), Форо Романо, Фори Империали, пл. „Венеция”, хълма Капитолия (с доплащане 89 лв.). Факултативните програми са с предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 25 участника. Трансфер до пристанище Чивитавекия. Завръщане на борда на кораба. 20:00 ч. – отплаване. Нощувка.

Забележка: Избира се една от двете допълнителни екскурзии - или „Класически Рим”, или посещение на античното римско селище Остия Антика.

ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН – 05.11.2019 – Савона – 08:00 ч. – напускане борда на кораба. Отпътуване за Генуа. Пешеходна обиколка на Генуа с екскурзовод на български език – старото пристанище, двореца Сан Джорджо (отвън), катедралата "Сан Лоренцо" (отвън), Палацо дукале, „Пиаца де Ферари, къщата на Христофор Колумб, Порта Сопрана, „Пиаца Сан Матео“, дворците по „Виа Гарибалди“ (отвън), които са в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. В късния следобед - отпътуване за Милано (около 150 км). Настаняване в хотел в околностите на Милано. Нощувка.

ЧЕТИРИНАДЕСЕТИ ДЕН – 06.11.2019 - Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване от Милано, Малпенса в 12.15 ч. Пристигане в София в 15.15 ч.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

  • Номер на оферта: 00157
  • Наличност: В наличност
  • 2,760.00лв.

Опции

 

Въведете само Вашето име и телефонен номер


   

ЗАЯВИ ОБАЖДАНЕ ПО ТЕЛЕФОНА


Ние ще се свържем с Вас по телефона в рамките на работния ден.

 

 

Етикети: Октомври