Прага със самолет от Варна септември

Прага със самолет от Варна септември

ПРАГА със самолет от ВАРНА
Дати: 08 август - 11 август 2021 - ПРОМО цена от 585 лв;
5 септември - 8 септември 2021; 19 септември - 22 септември 2021

Продължителност: 4 дни / 3 нощувки със закуски

Транспорт: самолет

Цена от: 782 лв.

 

Прага е градът, в който буквално може да си направиш вана с бира, да опиташ вкусен джолан или да се разходиш по романтичния Карлов мост. Годините не успяват да отнемат от атмосферата му. Колкото повече време минава, толкова повече славата му пленява всеки, дръзнал да докосне сърцето на Прага. Разположената на река Вълтава чешка столица е известна в целия свят със своята многообразната архитектура, съчетаваща барок, рококо, готика, романтизъм, кубизъм и още и още. Ето защо Прага е признат за един от най-красивите градове в света.

 

ПРОГРАМА:

1 ден – събиране на летище Варна за полет до Прага в 13.00ч. Кацане в 14.15 ч. Трансфер от летище до хотел U Zlateho Stromu 4*.

Свободно време или по желание в 15,30 ч. обзорна четиричасова обиколка на Чешката столица. Обзорната обиколка на Прага съчетава всички забележителности, които очаквате да видите в Златния град. Дворци, църкви, градини и калейдоскоп от история и легенди, поднесени на български от екскурзовод, за който Прага е страст и вдъхновение, ще направят незабравима първата ви среща с хилядолетния град.

Пешеходната разходка започва с Пражски Храд или Храдчани, един от най-внушителните крепостни комплекси в Европа, където Катедралата Свети Вит, Базиликата Св. Иржи, Стария кралски дворец и Златната уличка чакат да ги откриете. Храдчанске намести (Храдчанския площад) и изумителната гледка отвисоко над града, известен със своите кули, ще поискате да отнесете завинаги със себе си най-малкото на снимка.

Мала Страна очaрова посетителя с градини, барокови палати и перлата на бароковата архитекура – църквата „Свети Микулаш” (Свети Николай). Легенди, художници и знанятчии, Кирил и Методий, махащи благослконно от пиедестала си и изумителни гледки накъдето и да се обърнеш, превръщат разходката по вековния Карлов мост в неповторимо преживяване.

От другата страна на река Вълтава, Старе Место вие тесните си улички в същински лабиринт, който мами да се изгубиш в пъстрата какафония от дюкянчетата за сувенири, галерии, изкусителни кафенета и бирарии. Клементинум, Карловия Университет, най-старият в Централна Европа, Прашна Брана (Барутната кула), Унгелт, църквата „Богородица предТин”, великолепният Обецни дум (Пражки общински дом) и театърът посрещал самия Моцарт са сред забележителностите, с които Старе Место ще ви грабне. Разбира се, няма да пропуснем и прочутия Астрономически часовник на Староместке намести, който на всеки кръгъл час събира хиляди туристи, за да видят уникалното му преставление с апостолите.

Защо Прага е златна, какво похапват и обичат да правят чехите в свободното си време, къде готвят най-вкусно и коя е най-добрата чешка бира са все въпроси, отговорът на които ви чака в Прага. Доплащане – 25 евро. След приключване на обиколката настаняване.

Вечерта - при желание от ваша страна, можем да отидем заедно до стария ресторант U glaubicu, за да хапнем най-вкусния Гулаш.Нощувка.

2 ден.Закуска.

По желание целодневна екскурзия до Дрезден - доплщане 70 евро. Екскурзията се организира при минимум 8 човека.

По желание– вечерна двучасова разходка по Вълтава с вечеря на шведска маса – 30 евро. По време на този круиз ще можете да се полюбувате на красотата на Чешката столица през отиващата си част от деня и да видите светлините на нощна Прага. Ще имате възможност за избор сред традиционните чешки ястия от студения и топлия бюфет, а който не е опитал прочутата Чешка Бехеровка – този аперитив ви очаква на входа за добре дошли. Нощувка.

3 ден. Закуска.

Свободно време за посещение на забележителности или по желание в 9,00 ч. обзорна обиколка на Мала Страна представяща всички забележителности, които очаквате да видите в Златния град, а може би ще ви изненадаме приятно с нещо, което дори не сте очаквали да видите.

Пешеходната ни разходка /около 4 ч./ започва с посещение на Манастира Страхов, където се намира най-красивата средновековна библиотека в Европа.Ще продължим с Лорета - този църковен комплекс дължи името си на стара католическа легенда, свързана с едноименния италианския град Лорето. Според нея, къщата на Дева Мария в Назарет била пренесена от ангели по чудотворен начин до град Лорето през 1278 г., за да бъде спасена от езичниците. Следвайки легендата, католическите свещеници започват да строят копия на тази къща на различни места по света. От XVII век насам, само в Бохемия и Моравия са построени над 50 лоретански параклиса. Параклисът в Прага, в който дори са вградени няколко тухли и една подпорна греда от италианския оригинал, се нарича още „Санта каза”, което на латински означава „Светата къща” и e точно копие на преместената къща на Дева Мария. Параклисът е построен между 1628 и 1631 г., по идея и със средства осигурени от графиня фон Лобковиц. По-късно около къщата започва изграждането на стени с прекрасни гипсови статуи, представляващи сцени от Стария завет и живота на Дева Мария. Нейна абаносова статуя е поставена в олтара на параклиса. Като част от комплекса са построени и други сгради, най-впечатляваща от които е църквата „Рождество Христово”, наричана за кратко „Лорета” от жителите на Прага. Голямата гордост на църквата е нейната камбанария, съоръжена с 30 камбани и механизъм, който ги задвижва, за да изпълняват прекрасни мелодии. В съкровищницата на „Лорета” има и забележителна колекция от произведения на изкуството, религиозни одежди и други ценни предмети. Най-впечатляващият експонат е диамантената дарохранителница „Пражко слънце”, направена във Виена в периода 1696 – 1699 г., по която блестят 6222 скъпоценни камъка. Днешната ни разходка ще завърши с посещение на църквата на Дева Мария Победоносна, построена през 1613 г. на централния олтар на коятое поставена восъчна фифура на бебето Исус, дълга 47 см. Известна като Младенецът Исус от Прага, за нея се смята, че е чудотворна и е защитавала Прага от холерата и от рзрушения през тридесетгодишната война. Днес нестихващ поток от поклонници посещават статуята, предимно от Италия, Испания и Латинска Америка.И преди да се потопим сред обаянието на един от най-красивите европейски мостове - Карлов – ще се насладим на красотата на една от Пражките Барокови градини – включена в световното културно наследство на ЮНЕСКО – Vrtbоvska Zahrada /вход 100 крони/. Незабравима гледка към златна Прага и към легенди, художници и знанятчии, към Кирил и Методий, махащи благослконно от пиедестала си - изумителни гледки, накъдето и да се обърнеш, превръщат разходката ни в неповторимо преживяване. Доплащане - 25 евро.

Прибиране в хотела. Нощувка.

4 ден. Закуска.

Свободно време или по желание полудневна екскурзия в Нове Место. Вацлавският площад е модерното сърце на Прага, където се провеждат най-значимите културни и политически събития в Чехия. Тук е изграден търговски център сред прекрасни сецесионни сгради. Разходката започва от сградата на Националния музей, статуята на Св. Вацлав, паметната плоча на Ян Палах, Франтишканската градина, църквата „Дева Мария Снежна“, улица Мелантрихова, Ставовският театър, известен с премиерата на операта Дон Жуан на Волфганг Амадеус Моцарт. Продължаваме покрай кубистичната къща на Черната Мадона, Барутната кула и пристигаме пред сецесионният Общински дом. Посещение на церемониалните зали на Общинския дом с професионален екскурзовод. Тук ще се потопите в невероятния стил на този бивш Царски дворец и ще дочуете музиката на Сметана в голямата бална зала, ще ви се прииска да порисувате с Муха в Кметската зала, декорирана от този невероятен чешки художник.

Най-известната сграда Арт Нуво е популярна спирка за посетителите привлечени от златните украси на този стил, стъклописа, скулптурата, както и редовните концерти и изложби. На фона на този невероятен спиращ дъха декоративен стил в едно от кафенетата – ще си починем на чаша кафе или чай.

Следва посещение на Народния музей. Националният музей (Národní muzeum) e чешки музей, в който се създават, съхраняват и показват природо-научни и исторически колекции. Той е основан през 1818 г. от Кашпар Мария Щернберг. Историкът Франтишек Палацки също много допринася за самия музей. Преди да се построи сградата на музея, колекциите били изложени в няколко благороднически къщи. Сградата на националния музей е творение на архитекта Йозеф Шулц, като построяването му е извършено в периода 1885 – 1891 г. В наши дни националният музей е побрал над 14 милиона експоната от история, изкуства, музика, библиотечно дело. Най-високо оценяваните департаменти са департамента на праисторията, на класическата археология, на етнологията, на нумизматиката и на театъра. Ние с нашия екскурзовод ще се изкачим до купола на сградата и ще се потопим в богатия интериор на вътрешността. Доплащане – 20 евро.

Следобед трансфер в 17.00 ч. до летище за полет от Прага в 19.35 ч. до Варна.Кацане в 22.45 ч..

 

Цена – от 782 лева

 

Цената включва:

самолетен билет Варна– Прага – Варна

летищни такси

3 нощувки със закуски в хотел 4*

трансфер летище – хотел - летище

медицинска застраховка

водач от фирмата организатор

екскурзоводско обслужване на място от представител на организатора на български

ръчен багаж с размери 40*30*20

 

Цената не включва:

Входни такси за обектите по програмата;

Куфар до 20 кг – 140лева /подлежи на потвърждение в момента на записване и заявяване/

Ръчен багаж с размери 55*40*23 см до 10 кг – 60лева /цената подлежи на потвърждениев момента на записване и заявяване/

Доплащане за единична стая – 216 лева

Лични разходи

Билети за градски транспорт по време на екскурзиите – 2 евро

Слушалки – 2 евро на ден по време на екскурзиите

 

Екскурзии по желание:

Класическа обиколка на Прага – 25 евро,

Класическа обиколка Нове место с посещение на Общински дом и Народния музей – 20 евро

Обзорна обиколка на Мала Страна – 25 евро

Круиз по река Вълтава с вечеря и аперитив /без вкл. напитки/ – 30 евро

Целодневна екскурзия до Дрезден при минимум 8 човека - 70 евро

Цена на екскурзиите за деца до 6 години – на запитване.

Екскурзиите се заявяват и заплащат предварително

Условия за резервация: изискуем аванс при записване - 300 лева

Анулации: заплатения аванс при записване е невъзвръщаем, в случай на отказ от страна на клиента.

Цената е валидна до изчерпване на местата.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 82, ал. 1, т.8 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване, прекъсване на пътуването и други. Повече информация относно условия и цени - в офиса на фирмата.

 


Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

  • Вид транспорт: Самолет
  • Номер на оферта: Т789
  • Наличност: В наличност
  • 782.00лв.

Опции

 

Въведете само Вашето име и телефонен номер


   

ЗАЯВИ ОБАЖДАНЕ ПО ТЕЛЕФОНА


Ние ще се свържем с Вас по телефона в рамките на работния ден.

 

 

Етикети: септември