ЗАГРЕБ – ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА – ЛЮБЛЯНА – ПОСТОЙНА автобус от Варна, Бургас, София

ЗАГРЕБ – ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА – ЛЮБЛЯНА – ПОСТОЙНА автобус от Варна, Бургас, София

Програма


Ден 1: Варна – Пловдив – София – Белград – Загреб

Отпътуване от Варна в 17:30ч. – ул. Антим I, от Бургас в 20:00ч. – бензиностанция ОМВ до Метро, от Стара Загора в 22:00ч. – бензиностанция Лукойл /до бившия Птицекомбинат/, от Пловдив в 23:00ч. – бензиностанция „Шел“ до „Хепи“ /или бензиностанция ОМВ на бул. Дунав, при мин. 5 човека/, от София в 01:30ч. – бензиностанция ОМВ до Западен парк. Преминаване на ГКПП Калотина. Транзитно пътуване през територията на Р Сърбия.

Ден 2: Загреб

Пристигане в Загреб. Програма в столицата на Хърватия – сърцето на политическия, икономическия и културния живот на държавата, разположен по склоновете на планина Медведница и покрай бреговете на река Сава, разделен на две части: Старият град /Gornji Grad/, който включва районите на Градец и Каптол, и модерната зона /Долен град или Donji Grad/. Горният град на Загреб е дом на основните центрове на административната, политическата и църковна власт. Долният град се развива около поредица от паркове, градини и открити постранства известни като „зелена подкова“. Пешеходна разходка – стария Градец с църквата Св. Марк, Катедралата на Каптол, площад Бан Йосип Йелачич, където Горният и Долният град на Загреб се срещат и има огромно изобилие от оживени заведения с летни тераси, както и множество магазини. Свободно време. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 3: Загреб – Плитвички езера

Закуска. Отпътуване за „Плитвичките езера“ – най-красивият и известен хърватски природен национален парк. Красотата на националния парк се крие в неговите шестнадесет езера, свързани помежду си чрез поредица от водопади, в комбинация с гориста местност, изобилна зеленина и впечатляващи природни картини. Природния феномен се простира на площ от 30 000 ха, докато езерата се присъединят заедно на разстояние от осем километра между планинските масиви „Мала Капела“ и „Плесевица“. Разглеждане на природния парк по един от туристическите маршрути /около 4 – 5 часа/, който включва пешеходна разходка и пътуване с корабче. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4: Загреб – Любляна – пещерата „Постойна“

Закуска. По желание допълнителна екскурзия до пещерата „Постойна“ и столицата на Словения – гр. Любляна. Пещерата „Постойна“ представлява карстова пещерна система с дължина 27 км и предлага най-дългия туристически пещерен маршрут в света и включва придвижване с влакче и пешеходен маршрут. В Постойна живее ендемитът пещерен протей (или още човешка рибка), който е най-голямото пещерно земноводно в света. Разходка в столицата на Словения – гр. Любляна – впечатляващ град, съчетал най-хубавото от балканското и венецианското влияние. Мястото, на което може да срещнем най-много дракони, защото тези митични същества са символ на столицата и техните статуи, графики и изображенията са навсякъде. Пешеходна разходка – Централният площад, Тримостието – ансамбъл от три моста над река Любляница, Катедралата „Св. Николай“ и др. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 5: Загреб – София – Пловдив – Варна

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане вечерта в София, късно през нощта в Бургас и Варна.

 

Цената е на човек и включва:

Транспорт с комфортен туристически автобус;

3 нощувки и 3 закуски в хотел 2/3* в Загреб или район, при настаняване в двойни и тройни стаи;

Посещение на Природен парк „Плитвички езера“ /входната такса се заплаща отделно/;

Пътни и туристически такси;

Водач представител на фирмата-организатор по време на пътуването.

 

Цената не включва:

Входни такси и билети за туристически обекти посочени в програмата;

Панорамна обиколка на Загреб с местен екскурзовод – 10 евро;

Екскурзия до пещерата „Постойна“ и гр. Любляна – 15 евро /входните такси се заплащат отделно/;

Mедицинска застраховка5 лв. за лица до 69 год. за целия период; за лица над 69 год. – 8 лв.;

Вечеря в ресторанта на хотела – 10 – 15 евро /при възможност/;

Настаняване в единична стая – 75 лв.;

 

Допълнителна информация:

- Условия за записване: депозит – 30%, доплащане до 10 дни преди пътуването.

- Минимален брой участници за осъществяване на пътуването – 40 туристи.

- Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

- Всички изброени обекти по време на туристическите обиколки в градовете се разглеждат панорамно.

- Допълнителни екскурзии и мероприятия по програмата се осъществяват при минимум 20 туриста.

- Възможни са промени в последователността за посещение на посочените обекти.

- Програмата като цяло не е подходяща за хора с ограничена подвижност.

- Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е. ако има подходящ човек.

 

Ориентировъчни валутни курсове: 1 евро – 7,50 хърватски куни; 1 евро – 118 сръбски динари.

Ориентировъчни входни такси на обектите: Плитвички езера – възрастни 150 HRK, от 7 до 18 год. – 80 HRK; Пещера Постойна – възрастни 25,80 евро, студенти от 16 год. до 25 год. 20,60 евро; деца от 6 год. до 15 год. – 15,50 евро; 

Необходими документи:

- Валидна лична карта или валиден международен паспорт; за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от едния или двамата родители (оригинал + копие).

- Европейска здравно-осигурителна карта /не е задължителна/.

- Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.

 

Програмата е предварителна и туроператора запазва правото си на актуализация при по-малък брой участници, при промяна в цените на горивата и валутните курсове и при възникнали и независещи от него обстоятелства.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

  • Вид транспорт: Автобус
  • Номер на оферта: 00182
  • Наличност: В наличност
  • 289.00лв.

Опции

 

Въведете само Вашето име и телефонен номер


   

ЗАЯВИ ОБАЖДАНЕ ПО ТЕЛЕФОНА


Ние ще се свържем с Вас по телефона в рамките на работния ден.

 

 

Етикети: юли, септември