Норвежките фиорди - чар и традиции- със самолет от София и Варна

Норвежките фиорди - чар и традиции- със самолет от София и Варна

Норвежките фиорди - чар и традиции


Добре дошли в Норвегия! Страна, в която ще откриете всичко: планини, врязващи се в морето със стотици километри; впечатляващи фиорди; високи върхове и глетчери; безброй реки и водопади. Зима, пролет, лято и есен. Норвегия предлага много през всеки сезон.Но като изключим любителите на ските, лятото определено ще хареса повече на нас, българите с южна кръв. Затова ви каним на пътешествие из страната на викингите в най-подходящото време - месец август.

Маршрут:  София/Варна - Осло - Гейло - водопада Ворингфос - Берген - Гудванген - Зьогнефиорд - Форде - глетчера Бриксдал + Гейрангерфиорд- Олесун - „Пътя на троловете“ - Отта -Лилехамер -Хамар - Осло - София/Варна

Времетраене: 8 дни/7 нощувки

Дата: 04.07.2020 - 11.07.2020
 • Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от СОФИЯ:
  1482 евро/2899 лв. при записване до 31.03.2020.
 • Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от ВАРНА:
  1482 евро/2899 лв. при записване до 31.03.2020.
 • Стандартна цена за отпътуване от София: 1533 евро/2999 лв.
 • Стандартна цена за отпътуване от Варна: 1533 евро/2999 лв.

Програма на  пътуването

Ден 1: СОФИЯ/ВАРНА - ОСЛО

За клиенти от Варна: полет с Норвежките авиолинии от Варна в 22:25 и пристигане в Осло в 00:30.За клиенти от София: излитане с Австрийските авиолинии в 18:35,междинна спирка във Виена и кацане в норвежката столица в 22:55. Трансфер, настаняване и нощувка в хотел Quality Gardermoen - https://www.nordicchoicehotels.com/hotels/norway/oslo-airport/quality-airport-hotel-gardermoen/или подобен.

Ден 2: ОСЛО - ГЕЙЛО

Закуска и обзорна екскурзия в Осло.

Норвежката столица наброява едва половин милион жители, но е една от най-големите по площ в Европа. Само една пета от нея е застроена, останалата част са острови, езера и гори. Осло е най-значимото пристанище на Норвегия, средище на норвежкото изкуство и култура.

Символ на града е Кметството с двете си огромни кули, в което всяка година се провежда връчването на Нобеловата награда за литература.Сред забележителностите, които ще видим, можем да откроим Кралския дворец и главната търговска улица „Карл Йохан”, Парламента, Националния театър, Операта с формата на айсберг, както и средновековната крепост Акерсхус, строена в периода 1299 - 1319 година.Тя е една от най-старите сгради в града, дала подслон и на Музея на норвежката съпротива през Втората световна война.

Ще зърнем, макар и от разстояние, и триъгълника от музеи на викингските кораби, където се намира и знаменитият сал Кон Тики на мореплавателя Тур Хейердал и експозиция на експедицията до Южния полюс, водена от полярния пътешественик – изследовател Руал Амундсен.

Истинска естетическа наслада представлява паркът Фрогнер, където ще видим и много от стотиците скулптури, дело на известния норвежки творец Густав Вигеланд.

Свободно време.

Oтпътуванеза езерото Тирифьорд и долината Халингдал, след което пристигаме в планинския курорт Гейло. Настаняване и нощувка в хотел Ustedalen - www.ustedalen.no/ или подобен.

Ден 3: ГЕЙЛО- БЕРГЕН

Закуска. Отпътуване за Берген. По пътя може да се насладите на свежестта и красотата на планината Хардангер с кратка спирка при водопада Ворингфос, един от най-високите водопади в страната.

Продължаваме за Берген- старата столица на Норвегия, най-голямото й пристанище и втори по население град в страната след Осло. Основан през 1070 година, Берген до края на 13 век е столица на Норвегия. В продължение на пет столетия е част от Ханзайската лига - обединение на търговски гилдии за монопол върху риболова и търговията в Балтийско море.Свободно време за обяд. Среща с местен екскурзоводи обиколка на града. Разходка покрай най-емблематичните места -градският площад с езерото, където норвежците празнуват своя национален празник с много атракции, търговския квартал със старинните дървени къщи, църквата, посветена на Божията майка, крепостта Хакон, прословутия Рибен пазар и др.

Свободно време или самостоятелно изкачване с фуникуляра Фльойбанен (при подходящи климатични условия) до най-високия от седемте хълма над Берген, от който се открива страхотна панорамна гледка към града.

Настаняване нощувка в хотел Thon Bergen Airport hotel - https://www.thonhotels.com/our-hotels/norway/bergen/thon-hotel-bergen-airport/ или подобен

Ден 4: БЕРГЕН - ФОРДЕ

Закуска. Свободно време.

Отпътуване за Гудванген, малко градче, разположено в сърцето на региона с фиордите. Посещение на Долината на викингите в Гудванген, която се намира в сред уникален пейзаж и е под егидата на ЮНЕСКО. Тук е разположен град Няйдърхяймър, където оживяват историята и културата на викингите през вековете.

Пристигане на пристанището във Флам. Прекосяваме с коработ Фоднес до Манхелер един от най-големите и красиви фиорди -Зьогнефиорд, който навлиза на цели 200 км навътре в сушата,и продължаваме към Форде - туристически център в регион с фиорди и водопади, с разнообразни възможности за водни спортове. През Втората световна война тук се е състояла една от най-тежките въздушни битки с нацистите.Настаняване и нощувка в хотел ScandicSunnfjord https://www.scandichotels.com/hotels/norway/forde/scandic-sunnfjord-hotel-spa или подобен.

Ден 5: ФОРДЕ - БРИКСДАЛ - ГЕЙРАНГЕР- ОЛЕСУН

Закуска. Екскурзия до глетчера Бриксдал -„рамото”на Йостедал, най-големият ледник в Европа. Глетчерът се спуска от височина 1200 метракъм тясната долина. Продължаваме към фиорда Гейрангер, обект на ЮНЕСКО, един от най-красивите в Европа, известен с отвесно спускащите се скали във водата (круиз срещу доплащане). И по „Пътят на Орлите“ се отправяме към Олесун, неголям град на брега на Норвежко море, построен в стил арт нуво, важен център на норвежката риболовна и мебелна промишленост. Тук се намира и най-големият аквариум в Скандинавия.

Настаняване и нощувка в хотел Thon Alesund https://www.thonhotels.com/our-hotels/norway/alesund/thon-hotel-alesund/ или подобен.

Ден 6: ОЛЕСУН - ОТТА

Закуска. Отпътуване към Ондалснес по „Пътя на троловете“. Това е един от най-впечатляващите и живописни пътища в Норвегия, с вълнуваща поредица от единадесет завоя, които се спускат от планината и предлагат впечатляващи гледки.

Пътуването ни продължава по пътя Бьорли - Домбас през красивата долина Гудбрандсдал. Тук може да се видят забележителности като моста Келингбру, скалата Тролевеген, фантастичната река Раума. В тази посока е и една от популярните в страната жп линии. На една от спирките й е сниман епизод от филмовата поредица за Хари Потър - единственият извън Великобритания.

Настаняване в района на Отта, в хотел Rondeslottet http://rondeslottethotell.no/en/ или подобен. Нощувка.

Ден 7: ОТТА - ЛИЛЕХАМЕР - ОСЛО

Закуска. Отпътуване към Осло. Кратка пауза в Лилехамер - един от най-известните ски центрове в Норвегия, домакин и на зимните олимпийски игри през 1994 година. Свободно време, за да опознаете Олимпийския град.Ще посетим и уникалния музей Майхауген, който е събрал под открито небе множество дървени постройки от района на долината Гудбрансдален, представящи характерния селски норвежки дом. В късния следобяд пристигане в Хамар. Градът е разположен на брега на езерото Мьоса, най-голямото в Норвегия, недалеч от границата с Швеция. Основан е през 1152 година и е единственият средновековен норвежки град, който не се намира на брега на море. Известен е с националния музей на жп транспорта в Норвегия. Бил е домакин на световни първенства по хокей на лед и фигурно пързаляне за юноши.

Продължаваме към Осло и пристигаме следобяд. Останалата част от деня е свободна за последни покупки.

Настаняване и нощувка в хотел Thon Hotel Munch https://www.thonhotels.com/our-hotels/norway/oslo/thon-hotel-munch/ или подобен.

Ден 8: ОСЛО - СОФИЯ/ВАРНА

Закуска. Свободно време за покупки на сувенири от земята на викингите. Трансфер до летището. За клиенти от София: полет с Австрийските авиолинии в 13:55 за София през Виена и кацане в българската столица в 23:00.

За клиенти от Варна: полет за Варна с Норвежките авиолинии в 18:35 и пристигане в 22:55.

ЦЕНАТА Е НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ И ВКЛЮЧВА:

* Самолетен билет Варна – Осло – Варна или София – Виена – Осло – Виена - София

* Летищни такси

* Чекиран багаж до 20 кг + 7 кг ръчен

* Трансфер летище – хотел – летище

* 1 нощувка със закуска в Осло в хотел Quality Gardermoen -  https://www.nordicchoicehotels.com/hotels/norway/oslo-airport/quality-airport-hotel-gardermoen/   или подобен.

* 1 нощувка със закуска в Гейло в хотел Ustedalen http://www.ustedalen.no/  или подобен

* 1 нощувка със закуска в Берген в хотел Thon Bergen Airport hotel - https://www.thonhotels.com/our-hotels/norway/bergen/thon-hotel-bergen-airport/ или подобен.

* 1 нощувка със закуска във Фордe в хотел хотел  Scandic Sunnfjord https://www.scandichotels.com/hotels/norway/forde/scandic-sunnfjord-hotel-spa   или подобен.

* 1 нощувка със закуска в Олесун в хотел Thon Alesund https://www.thonhotels.com/our-hotels/norway/alesund/thon-hotel-alesund/   или подобен.

* 1 нощувка със закуска в Отта в хотел Rondeslottet http://rondeslottethotell.no/en/  или подобен.

* 1 нощувка със закуска в Осло в хотел Thon Hotel Munch https://www.thonhotels.com/our-hotels/norway/oslo/thon-hotel-munch/   или подобен.

* Транспорт с климатизиран автобус по маршрута

* Фериботни билети от Фоднес до Манхелер

* Фериботни билети за Йостедал

* Билети за музея във Фрам

* Билети за Долината на викингите в Гудванген

* Билети за музея Майхауген

* Обзорна екскурзия из Гейло

* Обзорна екскурзия из Берген (2 часа)

* Екскурзоводско обслужване с превод на български език

* Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро

* Представител на фирмата - организатор

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Входни билети за посещаваните обекти, освен изрично упоменатите
 • Билети за Атлантическият морски парк в Олесун – 18 евро /36 лева
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 66 г – 15 лева
 • Доплащане за единично настаняване - 590 лева
 • Билети за фуникуляра Флойбанен
 • Неупоменати в програмата услуги: хранене, лични разходи за телефонни разговори, граски транспорт, мини-бар и др.
 • Градски такси
 • Бакшиши
 • Горивна такса - поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията има право да начисли горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса.
 • Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени

Условия

 • Минимален брой участници: 20
 • Срок за набиране на група: 15.07.2020
 • Условия за записване:
  Депозит 30% от стойността на пакета при резервация
  Доплащане 60 дни преди датата на отпътуване
 • Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
 • Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
 • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение

Допълнителни екскурзии

+ Круиз Гейрангер ( 1 час) - 39 евро/ 76 лева

Фирмата-огранизатор предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» - от 2%, за повече информация попитайте в офисите ни.

Застраховките "Помощ при пътуване в чужбина" и "Отмяна на пътуване" се сключват с "АРМЕЕЦ" или "Мондиал Асистанс".
Фирмата-организатор е сключила застраховка “Отговорност на Туроператора” със „ЗД ЕВРОИНС АД”, София, Застрахователна полица № 03700100002457.
Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата


Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

 • Вид транспорт: Самолет
 • Номер на оферта: Р201
 • Наличност: В наличност
 • 2,999.00лв.

Опции

 

Въведете само Вашето име и телефонен номер


   

ЗАЯВИ ОБАЖДАНЕ ПО ТЕЛЕФОНА


Ние ще се свържем с Вас по телефона в рамките на работния ден.

 

 

Етикети: Норвежките фиорди - чар и традиции- със самолет от София и Варна