Екскурзия до Германия - Баварски замъци от Варна ,Бургас, Пловдив и София

Екскурзия до Германия - Баварски замъци от Варна ,Бургас, Пловдив и София

„БАВАРСКИ ЗАМЪЦИ”:   
ГРАЦ – ЗАЛЦБУРГ  МЮНХЕН  замъците ШЛАЙСХАЙМ, ЛУСТХАЙМ, НИМФЕНБУРГ, НОЙШВАНЩАЙН, ЛИНДЕРХОФ, ХЕРЕНХИМЗЕЕ

6 дни / 5 нощувки
с тръгване от Бургас, Варна, Пловдив и София


1-ви ден:

Отпътуване в 22.30 ч. (предния ден) от Варна, ул.“Антим I“; в 01.00 ч. от Бургас, ул.„Булаир“ срещу х.„Булаир“; в 04.00 ч. от Пловдив, бензиностанция ОМВ до х.”Санкт Петербург”; в 06.00 ч. от София, стадион „В.Левски“ през Сърбия и Хърватия за Словения. Почивки по пътя. Късно вечерта пристигане и настаняване в хотел 3* в района на Птуй/Марибор. Нощувка.

2-ри ден:

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Грац – вторият по големина град в Австрия и родно място на Арнолд Шварценегер. Свободно време за разглеждане на основните забележителности: кметството, катедралата, мавзолеят на Фердинанд II, музеят на модерните изкуства „Кунстхаус“, изкуственият остров на река Мур, старият дворец Шлосберг с часовниковата кула – символ на града. Отпътуване за Залцбург и свободно време за разглеждане на основните забележителности: катедралата, къщата на Моцарт, площад Моцарт, първата сладкарница, произвеждаща шоколадовите бонбони „Моцарт кугелн“, старата резиденция, крепостта „Хоензалцбург“ и др. Отпътуване за Германия. Настаняване в хотел 3* в района на Мюнхен/Химзее. Нощувка.

3-ти ден:

Закуска. Свободно време или по желание и срещу доплащане екскурзия до дворците Шлайсхайм, Лустхайм, Нимфенбург и Мюнхен: Шлайсхайм – комплекс от дворци в градчето Обершлайсхайм в близост до Мюнхен, изграден е от владетелите от династията Вителсбах като лятна резиденция. Комплексът се състои от три отделни дворци от XVII и XVIII век, свързани чрез голям парк – старият и новият Шлайсхайм и Лустхайм. Нимфенбург – разположен почти в централната част на Мюнхен, основна лятна резиденция на баварските владетели и удивителен бароков дворец. Мюнхен – център на германската провинция Бавария; свободно време в центъра: Карлсплац, Карловата порта, църквата „Фрауенкирхе“ – символ на Мюнхен, централният площад „Мариенплац“ с колоната на Дева Мария, Старото кметство, Новото кметство, най-старата църква Св.Петър. Връщане в хотела. Нощувка.

4-ти ден:

Закуска. Свободно време или по желание и срещу доплащане екскурзия до дворците Нойшванщайн и Линдерхоф: Отпътуване към Баварските Алпи, вдъхновили Рихард Вагнер да създаде едни от най-великите шедьоври в класическата музика. Пристигане в селцето Хоеншвангау. Възможност за снимки на Хоеншвангау/отвън/, дворецът на родителите на Лудвиг ІІ. Посещение на Нойшванщайн – един от най-красивите и зрелищни замъци в света – в буквален превод името му означава „Нов лебедов камък”, красотата му вдъхновява Чайковски за създаването на балета „Лебедово езеро“. Фото пауза на моста на Мария. Отпътуване и посещение на двореца Линдерхоф – единственият дворец, който Лудвиг ІІ успява да завърши приживе. Архитектурата, пищната украса и парковите градини, водопади и павилиони са повлияни от Версайския дворец. Връщане в хотела. Нощувка.

5-ти ден:

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване. Свободно време на брега на езерото Химзее или по желание и срещу доплащане екскурзия до двореца Херенхимзее: Пътуване с кораб до остров Херенинзел, на който величествено се извисява дворецът Херенхимзее – най-разкошният дворец, построен от Лудвиг II през ХIX век. Желанието му било да притежава копие на Версайският дворец, в знак на почит към своя идол Краля Слънце Луи XIV. Построен е в комбинация на рококо и барок с множество детайли от злато, порцелан и мрамор. Посещение на двореца и градините му. Отпътуване и късно вечерта настаняване в хотел 3* в района на Любляна/Загреб. Нощувка.

6-ти ден:

Ранна закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване, почивки по пътя и пристигане в София късно вечерта, в Бургас около полунощ, във Варна след полунощ (на следващия ден).

Стандартна цена:


Дата на отпътуване:Цена възрастен в двойна/тройна стая:
от Софияот Пловдивот Бургасот Варна
 19.10.2020 г.473.00 лв.483.00 лв.498.00 лв.527.00 лв.
20.07.2020 г.; 24.08.2020 г.524.00 лв.534.00 лв.549.00 лв.578.00 лв.
14.12.2020 г.574.00 лв.584.00 лв.599.00 лв.628.00 лв.
* Отстъпка„Ранно записване” – 90/60/30 дни преди датата на отпътуване – съответно 9/6/3 %
* Отстъпка „Група“ от минимум 30/20/10 пълноплащащи туристи –  съответно 9/6/3 %
Отстъпка „Дете“ до 12 г. - 50 лв.
* Ползва се само една от посочените отстъпки –за ранно записване, за група, за дете или СЦО
Цената включва:
-> транспорт с лицензиран автобус;
-> пътни, магистрални и гранични такси, паркинг;  
-> 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Птуй/Марибор;
-> 3 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Мюнхен/Химзее;
-> 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Любляна/Загреб;
-> посещение на Грац, Австрия;
-> посещение на Залцбург, Австрия;
-> водач на агенцията по време на пътуването.
Цената НЕ включва:
-> доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 10 000 € за лица на възраст до 69.99 г. – 10 лв.; за лица 70-84.99 г. – 20 лв.; лица 85 и повече години не се застраховат;
-> доплащане за единична стая – 200 лв.;
-> екскурзия до дворците Шлайсхайм, Лустхайм, Нимфенбург (дворец, парк и музей на каляските) и Мюнхен – 60 лв./ 30 €  като цената включва трансфер, паркинг и входни такси за трите двореца;
-> екскурзия до дворците Нойшванщайн и Линдерхоф – 70 лв./ 35 € като цената включва трансфер, паркинг, такса резервация и входни такси за двата двореца;
-> екскурзия до двореца Херенхимзее – 40 лв./ 20 € като цената включва двупосочен билет за кораб до/от остров Херен, такса резервация и входни такси за двореца, музеите и парка;
-> туристическа такса – 2 € на човек на ден за хотел 3* (заплаща се задължително);
 -> входни такси, туристически такси и билети за градски транспорт.
Допълнителна информация:
Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 г., пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина. Паспортът, оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
* Записване и начин на плащане: 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва до 14 дни преди датата на отпътуване;
Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията – осъществяват се при минимум 25 туристи. Заявени по време на пътуването се заплащат в евро в случай, че има възможност да бъдат предоставени;
Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;
* При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от Обзор – 19 лв.; от Св. Влас, Сл.бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 15 лв.; от Поморие, Сарафово – 8 лв.; **Отпътуването от Варна се осъществява при минимум 6 туристи;
Срок за уведомление от страна на агенцията при неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване.
* Застраховка "Отмяна на пътуване" струва  от 1,5% до 2,7% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация и съгласно условията на ЗАД Армеец. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.
Национални валути: Словения, Австрия и Германия – евро; Сърбия – сръбски динар (RSD) - 1 € = 115 RSD; Хърватия (HRK): 1 € = 7,4 HRK;
* Няма допълнителни визови и санитарни изисквания;
* Часово време: България: 12.00 ч. – Сърбия, Хърватия, Словения, Австрия, Германия: 11.00 ч.
Входни такси: двупосочен билет за автобус-совалка до/от Нойшванщайн и Мариенбрюке – 3 €; дворец Хоеншвангау – 14 € (билет, аудио-гид и такса резервация, заявява се и се заплаща предварително в офиса). 
** От мястото, на което ви оставя автобуса-совалката до входа на замъка Нойшванщайн остават около 600 м за пешеходно преминаване за около 10-15 мин.
** Според правилата за посещение на всеки един дворец за групи е задължителна предварителната резервация.
*** Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата и не носи отговорност за промени в работното време и стойността на входните такси на туристическите обекти.


Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

  • Вид транспорт: Автобус
  • Номер на оферта: R0009
  • Наличност: В наличност
  • 473.00лв.

Опции

 

Въведете само Вашето име и телефонен номер


   

ЗАЯВИ ОБАЖДАНЕ ПО ТЕЛЕФОНА


Ние ще се свържем с Вас по телефона в рамките на работния ден.

 

 

Етикети: Март, Май, Юли, Август, Октомври, Декември