Становище Нирамар

Уважаеми колеги,

Във връзка с въведеното от Правителството на Република България, извънредно положение за срок от 13.03.2020 г. до 13.04.2020 г., бихме искали да Ви уведомим, че екипът ни е наличен и работи в ситуация на извънредно положение при засилени мерки от офиса ни. Затова Ви молим, да комуникираме по телефон и имейл, за да се предпазим взаимно и да реагираме адекватно на предизвикателствата, пред които всички заедно сме изправени. Моля не идвайте в офиса ни, ако сте записани по наши програми за предстоящи дати. На всички въпроси ще бъдат дадени отговори по телефон и електронна поща.

 

По повод на пандемията с COVID-19 и във връзка с въведеното от Народното

Събрание на Република България Извънредно положение и

препоръките да не се пътува бихме искали да ви информираме за следното:

 

1.      Ликвидността на заплатените суми като депозити по предстоящи наши програми e гарантирана.

 

3.      Предстоящи резервации за пътувания до държави, в които има обявено извънредно положение или са със затворени граници, ще бъдат АНУЛИРАНИ за изпълнение според крайните дати обявени КЪМ МОМЕНТА от съответните правителства .

 

С платените депозити към нас за планирани, но отменени пътувания, заради обявеното извънредно положение в България до 13.04.2020г., ще процедираме по един от следните начини, избран от Потребителя:

 

a.      Да приеме последващо предложение на ТУРОПЕРАТОРА за туристически пакет за алтернативна дата, за пътуване в срок до 31.12.2021 г.

 

b.      Да ползва ваучер на стойност вече платената сума за анулирания туристически пакет в рамките на една година от споразумението.

 

c.       Да бъде възстановена сумата, внесена по съответната резервацията в срок от 14 до 90 работни дни. Посоченият срок е дефиниран, съгласно необходимото техническо време за постъпване обратно към нас, на вече депозираните суми към доставчици за изпълнение на програмите. Сумите ще бъдат възстановявани само и единствено по банков път.

 

След като ПОТРЕБИТЕЛЯТ уведоми ПИСМЕНО за своя избор, ще бъде сключен АНЕКС към договора за туристическо пътуване, който ще удостовери избора.

 

4.      В случай, че направите анулация на резервация за пътуване към държави, които не са в извънредно положение, не са със затворени граници, не са с отменени за изпълнение полети или са за бъдещ период, извън фиксирания за „извънредно положение“, АНУЛАЦИЯТА ще бъде разглеждана по смисъла и съгласно сключения договор за туристическо пътуване и неговите срокове за анулация и неустойки.

 

 

 

Бихме искали да Ви уверим, че ще продължим да работим, защитавайки интересите на своите клиенти и ще запазим коректността си към тях,като се надяваме и ВИЕ да запазите вашата към нас.  Бъдете сигурни, че ще действаме, за да сведем до минимум финансови и емоционални загуби.

 

Бъдете здрави и не губете надеждата и вярата си , че съвсем скоро тази патова ситуация ще има своя край !

Усмихвайте се и бъдете позитивни , защото това е най-сигурният имуностимулант J

 

 

Екипът на Нирамар Травел 

Празник на розата в Карлово с автобус от Добрич,Варна,Шумен,Търговище и Велико Търново

Празник на розата в Карлово с автобус от Добрич,Варна,Шумен,Търговище и Велико Търново

Празник на розата в Карлово

Старосел – Калофер-Казанлък-Етъра-Соколски манастир

1 нощувкa със закуска

Дати на отпътуване : 30.05.2020 – 31.05.2020 г.

Програмата се осъществява от: * Добрич, Варна, Шумен, Велико Търново

Програма:

1 ден  Варна  - Карлово

Отпътуване от Варна около 04.00 ч  ул . Антим I

·         От Шумен  в 05:00 ч./От паркинга на Била * При минимум 12 туриста/ при по малко от 5-ти км.

·         Търговище-ОМВ на кръговото по пътя за Търново около 05:40ч.

·         От Велико Търново в 07:00 ч от автогара „Юг“

Пристигане в Карлово около 09:00ч.,където Празника започва с ритуал „ Розобер“ . В розовите градини край Карлово - автентичен, идващ от миналото танц, с участието на самодейни фолклорни колективи от Община Карлово. Девойки и младежи в народни носии демонстрират  беритбата на розовия цвят. Гостите се посрещат с обредни хлябове и китка от рози и здравец. Кукерски танци внасят всеобщо оживление. На фона на бавна мелодия на кавал от розовото поле се появява Царицата на розите, която ще бъде коронясана от миналогодишната носителка на титлата. Новата Царица приветства всички присъстващи и ги приканва  да откъснат розов цвят от царството й. Гостите наблюдават завладяващия танц "Розобер". Извива се кръшно българско хоро. С пъстро шествие Царицата на розите навлиза в центъра на града. Там е обособена "Свободна сцена", където певчевски състави и групи изпълняват своите песни и танци с пъстри костюми / начало 10.00 ч. / Обособена е "Алея на розата" с шатри, където се представят местни занаяти и производства, свързани с розата.
 Демонстрация на розоварене и дегустация на продукти от роза в Историческия музей. Ще се запознаете с процеса, през който преминава дъхавото цвете , за да се превърне в розово масло. Използваните съдове са от ХVIII век. Гостите се черпят с гюлова ракия, ликьор и сладко от рози. Пред музея гостите  отново могат  да се насладят на богатите ритми на местния фолклор.
Свободно време за обяд в централната част на града.

Отпътуване за Старосел -Това е мястото със струпване на най-много гробници и тракийски храмове в цяла България. В района на Старосел има 9 могили с уникални архитертурни елементи и цветна украса. Могилите са проучени, но не са отворени за посещение. В района се намира най-големия Тракийски култов комплекс с мавзолей „Четиньовата могила” открит и разкопан през 2000г. от проф. Китов. Връщане в Карлово. Настаняване в хотела. Концертна програма на площад „20-ти юли “Карлово. Нощувка.

2 ри ден Карлово – Калофер - Казанлък - Казанлъшка гробница- Соколски манастир – Етъра –Варна

Закуска. Отпътуване за Калофер и посещение на родната къща на гениалния поет и революционер Христо Ботев. Освен родната му къща, тук се намира и училището, в което е преподавал баща му – даскал Ботьо Петков. Отпътуване за Казанлък или Долината на Тракийските царе. Това е второто наименование на красивата Казанлъшка долина с център столицата на Одринската държава – Севтополис. Тук се намират най-многобройните тракийски могили с разкрити гробници. Разглеждане на Казанлъшката гробница – първото голямо откритие в Долината на тракийските царе, забележителен паметник на тракийското изкуство със световна слава, включен в списъка на ЮНЕСКО. Уникалните стенописи в коридора и куполното помещение са едни от най-добре запазените произведения на античната живопис. Посещение на Музея на розата, единствен по рода си в България. Възможност за закупуване на розово, ментово или лавандулово масло, розов ликьор, гьолова ракия и сувенири.Ще посетим и Соколския манастир – на около 3 км от местността Етъра, сгушено в природен парк „Българка“ се намира едно живописно място, на което посетителите на този район често не отдават заслуженото внимание. Няма човек, посетил Соколския манастир, който да не е останал запленен и омагьосан от красотата му, от неговите градини, от заобикалящите го върхове на Стара планина и вековните букови гори, пропити с история. Тук се намират изографисаните от Захари Зограф икони “Исус Христос” и смятаната за чудодейна “Света Богородица с младенеца”.В миналото Соколският манастир често е заемал ключова роля в историята ни и по-конкретно в освободителните войни.

Разглеждане на манастира и се отправяме към  Етнографски музей ”Етъра”. Архитектурно-етнографският комплекс „Етър” се намира в покрайнините на град Габрово. Представлява музей на открито, чиято цел е да покаже какви са били архитектурата и битът на Габрово и района през втората половина на ХVІІІ в. и началото на ХІХ в. Архитектурно-етнографският комплекс „Етър” е създаден през 1964 г., а е обявен за архитектурно-етнографски паметник на културата с национално значение . Не може да си отидем от Етъра без да опитаме вкусните симиди, кафето на пясък, без да си купим задължителните армагани – захарни петлета, бяло сладко, нещо  от занаятчийските работилнички. Отпътуване за съответния град. Пристигане късно вечерта.

 

 

Отпътуване от :

На човек в двойна стая /тройна стая

Дете до 11.99 г.с 2-ма възрастни

Варна / Шумен

150 лв

140 лв

Търговище/ Велико Търново/

145 лв

135 лв

 

 

Отпътуване от град Добрич при 4 човека – доплащане 15 лв на човек в двете посоки

Отпътуване от Добрич при 12 човека и повече – 10 лв на човек в двете посоки

 

Пакетнaта цена е в лева на човек и включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус
 • Медицинска застраховка за лица до 65 год.
 • Екскурзоводско обслужване
 • 1 нощувка със закуска в района на Карлово или Сопот в хотел 3*  
 • Такса за участие в Празника на розата в Карлово включваща ритуал « Розобер»,кукерски игри,шествие на царица роза,демонстрация на розоварене,дегустация на продукти от роза и цялата програмата описана в първия ден от програмата.
 • Разглеждане на Калофер
 • Разглеждане на Соколски манастир  и Етнографски музей на открито « Етъра» / без включена входна такса/
 • Разглеждане на Казанлъшката гробница с екскурзовод /входната такса не е включена/

 

Цената не включва:

 • Раходи от личен характер
 • Входни такси за посещаваните обекти
 • Медицинска застраховка за лица 65 год- 75г. – 4 лв за целия период /за лица от 75 – 80 год. – 6 лв / лица над 80 год. – не се застраховат
 • Посещение с беседа на Тракийски култов комплекс Старосел – 5 лв
 • Входна такса Старосел: възрастен – 3лв., деца и пенсионери – 1лв.
 • Казанлъшка гробница – 6 лв / Музей на розата – 6 лв /Беседа български в Музей на розата – 10 лв
 • Етъра – 5 лв възрастен/Ученик,студент – 2 лв / Пенсионер – 3 лв /дете до 7 год – безплатно /

 

Забележка:

 • Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти описани в програмата без да отпадат обекти и  това да ощетява туристите.
 • Всички упоменати часове са ориентировъчни и могат да търпят промени в хода екскурзията.
 • Входните такси на обектите са упоменати към момента на изготвяне на програмата и Агенцията не носи отговорност при евентуалната им промяна на място .
 • Местата в автобуса се определят по датата на сключване на договор за организирано пътуване и внасяне на капаро.

 

Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за

съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина или само /за екскурзии в България/ - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

Начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва най-късно до 5 дни преди датата на отпътуване

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 35 пълноплащащи туриста;

Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 5 дни преди датата на отпътуване

 

НираМар Травел ЕООД  има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ застраховка ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗАД „Лев Инс " АД. Сертификатът към застрахователната полица е с

 

№ 13061910000331

 

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

 • Вид транспорт: Автобус
 • Номер на оферта: Р410
 • Наличност: В наличност
 • 145.00лв.

Опции

 

Въведете само Вашето име и телефонен номер


   

ЗАЯВИ ОБАЖДАНЕ ПО ТЕЛЕФОНА


Ние ще се свържем с Вас по телефона в рамките на работния ден.

 

 

Етикети: Май