Становище Нирамар

Уважаеми колеги,

Във връзка с въведеното от Правителството на Република България, извънредно положение за срок от 13.03.2020 г. до 13.04.2020 г., бихме искали да Ви уведомим, че екипът ни е наличен и работи в ситуация на извънредно положение при засилени мерки от офиса ни. Затова Ви молим, да комуникираме по телефон и имейл, за да се предпазим взаимно и да реагираме адекватно на предизвикателствата, пред които всички заедно сме изправени. Моля не идвайте в офиса ни, ако сте записани по наши програми за предстоящи дати. На всички въпроси ще бъдат дадени отговори по телефон и електронна поща.

 

По повод на пандемията с COVID-19 и във връзка с въведеното от Народното

Събрание на Република България Извънредно положение и

препоръките да не се пътува бихме искали да ви информираме за следното:

 

1.      Ликвидността на заплатените суми като депозити по предстоящи наши програми e гарантирана.

 

3.      Предстоящи резервации за пътувания до държави, в които има обявено извънредно положение или са със затворени граници, ще бъдат АНУЛИРАНИ за изпълнение според крайните дати обявени КЪМ МОМЕНТА от съответните правителства .

 

С платените депозити към нас за планирани, но отменени пътувания, заради обявеното извънредно положение в България до 13.04.2020г., ще процедираме по един от следните начини, избран от Потребителя:

 

a.      Да приеме последващо предложение на ТУРОПЕРАТОРА за туристически пакет за алтернативна дата, за пътуване в срок до 31.12.2021 г.

 

b.      Да ползва ваучер на стойност вече платената сума за анулирания туристически пакет в рамките на една година от споразумението.

 

c.       Да бъде възстановена сумата, внесена по съответната резервацията в срок от 14 до 90 работни дни. Посоченият срок е дефиниран, съгласно необходимото техническо време за постъпване обратно към нас, на вече депозираните суми към доставчици за изпълнение на програмите. Сумите ще бъдат възстановявани само и единствено по банков път.

 

След като ПОТРЕБИТЕЛЯТ уведоми ПИСМЕНО за своя избор, ще бъде сключен АНЕКС към договора за туристическо пътуване, който ще удостовери избора.

 

4.      В случай, че направите анулация на резервация за пътуване към държави, които не са в извънредно положение, не са със затворени граници, не са с отменени за изпълнение полети или са за бъдещ период, извън фиксирания за „извънредно положение“, АНУЛАЦИЯТА ще бъде разглеждана по смисъла и съгласно сключения договор за туристическо пътуване и неговите срокове за анулация и неустойки.

 

 

 

Бихме искали да Ви уверим, че ще продължим да работим, защитавайки интересите на своите клиенти и ще запазим коректността си към тях,като се надяваме и ВИЕ да запазите вашата към нас.  Бъдете сигурни, че ще действаме, за да сведем до минимум финансови и емоционални загуби.

 

Бъдете здрави и не губете надеждата и вярата си , че съвсем скоро тази патова ситуация ще има своя край !

Усмихвайте се и бъдете позитивни , защото това е най-сигурният имуностимулант J

 

 

Екипът на Нирамар Травел 

Магичния Остров Корфу

Автор niramartravel 13/07/2018 1 Коментар

Остров Корфу ? Чували ли сте за него? Венециански смарагд в Йонийско море. Искате ли да го посетите ?

Лятото е синоним на Гърция! Но тази Гърция е различна- тук природата е оставила своя отпечатък и е дала девствени плажове , гори от маслини и неповторим климат !  Ще ви пренесем на остров Корфу и прекрасната му и интересна столица Керкира, ще ви запознаем с хилядолетната му история , ще се насладите на невероятната кухня!  Ако ви се иска да я посетите – ние сме насреща. Предлагаме интригуващи пътувания до Корфу

Корфу е шестият по големина гръцки остров и вторият по големина от Йонийските острови. Площта му е над 600 кв. км, а бреговата ивица се разпростира на 217 км.

Не случайно наричан Най-зеленият гръцки остров и „изумруденият остров“ , Корфу е различен от стотиците гръцки острови в Егейско и Средиземно море.

И разбира се щом става дума за гръцки остров , няма как да не споменем и легендата за неговото име- Керкира .Бог Посейдон се влюбил в нимфата Керкира-дъщерята на речния бог Азопос и речната нимфа Менопе. С помоща на Зевс,Посейдон я отвлича и завежда на безименния до тогава остров. В израз на любовта си той кръщава острова на нейно име – Керкира.Те имат син - Феак, откъдето идва и наименованието „феаки“-коренните жители на острова, които се споменават в „Одисея“ на Омир. Островът си само гърците наричат в наши времена Керкира , всеки друг го нарича Корфу , и по картите също ще го срещнете под името Корфу. Това име идва от византийски времена от думата Корифо- връх, заради издигащият се над града акропол. От думата Корифо  произхожда названието Корфу известно по цял свят. Знае се, че островът е бил населен още през 800 г.пр.Хр.

 Той е изпълнен с многохилядна история - много държави в днешно време не биха могли да се похвалят дори с половината, от това което се е случвало и се случва тук. Старият град „ Корфу Таун „ е най големият средновековен комплекс в Гърция с византийски църкви, венециански стълби и множество фонтани-невероятен микс от множество култури, нации и истории. От тук са преминали и оставили следа Одисей  ,който бил пленен от красотата му и го възпял.Цицерон,Нерон и Наполеон;австрийската императрица Елизабет-Сиси –оставила трайна следа от себе си на Острова – небезизвестния дворец Ахилион,кайзер Вилхелм II и още много величия , чиято история ще чуете и усетите посещавайки Корфу.

Има много кътчета ,които не са за изпускане да бъдат зърнати. Прекрасно запазеният град Керкира е обект от световното наследство на ЮНЕСКО.

Заповядайте с нас,за да ви запознаем с магията на Керкира !

1 Коментар

Румяна Кънчева:
25/03/2020, 12:29:38 PM
Отговори

След като от създалата се ситуация се отмени великденската ексурзия до о.Корфу си запишем друга дата на същата цена ли ще бъде?

Напиши коментар