Становище Нирамар

Уважаеми колеги,

Във връзка с въведеното от Правителството на Република България, извънредно положение за срок от 13.03.2020 г. до 13.04.2020 г., бихме искали да Ви уведомим, че екипът ни е наличен и работи в ситуация на извънредно положение при засилени мерки от офиса ни. Затова Ви молим, да комуникираме по телефон и имейл, за да се предпазим взаимно и да реагираме адекватно на предизвикателствата, пред които всички заедно сме изправени. Моля не идвайте в офиса ни, ако сте записани по наши програми за предстоящи дати. На всички въпроси ще бъдат дадени отговори по телефон и електронна поща.

 

По повод на пандемията с COVID-19 и във връзка с въведеното от Народното

Събрание на Република България Извънредно положение и

препоръките да не се пътува бихме искали да ви информираме за следното:

 

1.      Ликвидността на заплатените суми като депозити по предстоящи наши програми e гарантирана.

 

3.      Предстоящи резервации за пътувания до държави, в които има обявено извънредно положение или са със затворени граници, ще бъдат АНУЛИРАНИ за изпълнение според крайните дати обявени КЪМ МОМЕНТА от съответните правителства .

 

С платените депозити към нас за планирани, но отменени пътувания, заради обявеното извънредно положение в България до 13.04.2020г., ще процедираме по един от следните начини, избран от Потребителя:

 

a.      Да приеме последващо предложение на ТУРОПЕРАТОРА за туристически пакет за алтернативна дата, за пътуване в срок до 31.12.2021 г.

 

b.      Да ползва ваучер на стойност вече платената сума за анулирания туристически пакет в рамките на една година от споразумението.

 

c.       Да бъде възстановена сумата, внесена по съответната резервацията в срок от 14 до 90 работни дни. Посоченият срок е дефиниран, съгласно необходимото техническо време за постъпване обратно към нас, на вече депозираните суми към доставчици за изпълнение на програмите. Сумите ще бъдат възстановявани само и единствено по банков път.

 

След като ПОТРЕБИТЕЛЯТ уведоми ПИСМЕНО за своя избор, ще бъде сключен АНЕКС към договора за туристическо пътуване, който ще удостовери избора.

 

4.      В случай, че направите анулация на резервация за пътуване към държави, които не са в извънредно положение, не са със затворени граници, не са с отменени за изпълнение полети или са за бъдещ период, извън фиксирания за „извънредно положение“, АНУЛАЦИЯТА ще бъде разглеждана по смисъла и съгласно сключения договор за туристическо пътуване и неговите срокове за анулация и неустойки.

 

 

 

Бихме искали да Ви уверим, че ще продължим да работим, защитавайки интересите на своите клиенти и ще запазим коректността си към тях,като се надяваме и ВИЕ да запазите вашата към нас.  Бъдете сигурни, че ще действаме, за да сведем до минимум финансови и емоционални загуби.

 

Бъдете здрави и не губете надеждата и вярата си , че съвсем скоро тази патова ситуация ще има своя край !

Усмихвайте се и бъдете позитивни , защото това е най-сигурният имуностимулант J

 

 

Екипът на Нирамар Травел 

Белият остров Лефкада

Автор niramartravel 23/07/2019 0 Коментар

Ако се чудите коя морска дестинация да посетите, то веднага можем да ви предложим един прекрасен остров – Лефкада!

Разположен в Западната част на Гърция, между островите Корфу и Кефалония, остров Лефкада е четвъртият по големина от групата на Йонийските острови. Заедно с множеството малки островчета, пръснати около него (Меганиси, Каламос, Кастос, Скорпиос, Скорпиди, Мадури, Спарти, Тилия, Китрос и други) съставляват община Лефката, с едноименна столица, разположена на Източният бряг на острова.

Това, което отличава Лефкада от всички останали Йонийски острови е, че на практика той е бил част от континента. По време на управлението на Коринт бива прокопан канал, с който той се отделя от континента и добива характеристиката на истински остров. Днес отново е свързан с континенталната част чрез изкуствено насипан провлак, което го прави изключително лесно достъпен, предвид, че не се налага ползването на ферибот.

Както почти всеки гръцки остров, така и Лефкада има своите древногръцки митове и легенди, които неизменно са наситени с много романтика и драматизъм. И двете легенди са свързани с Нос Лефкада, откъдето се считало, че е най-краткият път към царството на Хадес.

Единият мит разказва за богинята Афродита, която след като изгубва своя любим Адонис идва на острова, и скача в морето в опит да се самоубие от мъка. Тогава Персефона помолила съпруга си Хадес да опрости греха на Афродита и да я върне в света на живите. От същият нос се хвърля във вълните на морето и древногръцката поетеса Сафо, която се разделила с живота си в името на любовта.

В чест на тази саможертва идва и името на острова – Лефкада от Лефкас петра (бели скали), тъй като скалите, от които Сафо полетяла са бели на цвят.

Според археологическите находки първата столица на острова е била Нирикос (7 в.пр.Хр.). От този период Лефкада става колония на Коринт и съответно участва във всички събития на този период: битката при Саламина и в Пелопонеската война – като съюзник на спартанците, а по-късно жителите на острова взимат и активно участие в експедицията на Александър Велики.

След завладяването от римляните, съдбата на Лефкада не се различава особено от тази на останалите острови в Йонийско море. През различните завоеватели преминава от едни ръце в други, било като плячка от битка или като зестра при сключване на брак. Също така бива под управление на венецианци, французи, англичани и това продължава до 1864 г., когато заедно с останалите Йонийски острови се присъединява официално към Гърция.

Днес остров Лефкада е място, което привлича посетители от цял свят, различни по възраст и интереси. Една от причините е невероятната девствена красота на природата, която е съхранена и до днес. Благодарение на това островът е в челните позиции на световните класации за най-красиви плажове. Най-известните от тях, чийто снимки са по кориците на известни туристически списания са Порто Кацики (Porto Katsiki), Катисма (Kathisma), Егремни (Egremni).

И въпреки, че островът предлага всички съвременни удобства за своите посетители, това не нарушава идилията, която е съхранена и до днес в селцата, които се намират във вътрешната част на острова, и където местните жители все още се обличат в традиционни облекла и са запазили традициите от миналото.Местата, които не бива да пропускате да посетите по време на престоя на острова:Крепостта на Агия Мавра (Agia Mavra) – Средновековна крепост от 14 век, която била построена за да защитава острова от набезите на пирати и турци.

Манастирът на Богородица Фанеромени (Panagia Faneromeni) – построен през 17 в. и разположен на хълм над столицата на острова. Счита се, че манастирът е построен на мястото на някогашен храм, посветен на Артемида.Музеят на грамофоните – намира се в центъра на столицата Лефкада и съдържа частна колекция от стари грамофони, радиа и други.

За любителите на морски пътешествия на острова се предлага възможност за целодневен круиз, при който се посещават най-известните и красиви близки острови. Корабът тръгва от пристанище Нидри. Круизиерата се отправя към най-известният плаж Порто Кацики (Porto Katsiki), където често се дава възможност за плуване в кристалните води на Йонийско море.

Продължава се към най-големият от групата острови Кефалония. Следва Итака – родното място на Одисей, Меганиси, и изумително красивата пещера на Папаниколис. Преди да се прибере към Лефкада корабът минава покрай Скорпиос, до скоро известен като островът на Онасис, а сега вече собственост на руският милиардер Риболовлев. Спарти, Кастри, Мадури и са други малки острови, пръснати по пътя обратно към Нидри.

Остров Лефкада е късче от Рая, което очаква своите посетители, на които да разкрие красотата и тайните си.

Напиши коментар