"Хубава" екскурзия, по български над 30 деца мизерстват в Испания

Автор admin 13/12/2017 3 Коментар

Туроператор изостави група от 31 български ученици в Испания. За това ни сигнализира майка на едно от децата.

Туристическата агенция е Гъливер травъл. Вчера родителите на децата разбрали, че фирмата не е платила нощувките на хотела, въпреки че цялата сума е платена още преди месеци.

Децата са от Националната финансово-стопанска гимназия в София.

Синът на Ани Атанасова наскоро е завършил 8 клас. Още в началото на годината от Гъливър травъл им предложили екскурзията през училището. Тя е трябвало да бъде обиколна – Италия, Франция, Испания. Платили цялата сума на три вноски, като са издължили всичко, което било описано в офертата. Направили пълномощно на учителките, които придружават децата и в неделя заминали.

Вчера се разбира, че фирмата е платила първите две нощувки по пътя до Испания – в Словакия и в района на Кан във Франция. Оттам нищо друго по цялата екскурзия не е платено.

Родителите издирват собственичката. Първо не е вдигала телефона, после друга майка е успяла да се свърже с жената. Собственичката обещала, че днес ще преведе парите, което звучи несериозно при положение, че сумата е преведена преди доста време.

Вчера нощувката в хотела е платена от фирмата превозвач. Днес вече се мисли как точно ще се върнат децата.

"Те имат някакви пари, но при положение, че всичко им е осигурено не са пратени с големи суми пари", разказа пред Dnes.bg Атанасова. По думите й трябва да съберат пари за бензин, а пътят от Испания до днес би трябвало да е с две нощувки. По закон превозвачът няма право на нощни преходи.

Родителите естествено ще пратят пари за нощувки, но това, което ги притеснява е, че става върпос за голяма група от деца и други туристи. Трудно би могло да се намери място за нощувка на такава голяма група в рамките на деня.

Родителите са се организирали и днес ще се съберат пред офиса на фирмата на ул. "Цар Самуил" в София, за да видят дали изобщо ще отвори собственичката и дали ще даде някакво обяснение.

"Това е поредното безумие в България", коментира още Атанасова.

Вчера тя е говорила с консула в Испания, който й обяснил, че е в Мадрид, а Барселона е на 700 км. Консулството нямало предвидени средства за реакция в такава ситуация. Не била станала катастрофа или бедствие, нямало и смъртен случай. Това, което консулът обяснил, е, че трябва да преведат парите на децата.

Тази нощ децата са прекарали в мизерен хотел с лоши условия. Сега трябва да се организира връщането им. Родителите били настроени децата им да изкарат една хубава екскурзия, да видят забележителности, а сега и на тях, и на децата им ще остане един горчив спомен.

 

3 Коментар

Kostas:
15/09/2014, 12:10:22 PM
Отговори

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam iaculis egestas laoreet. Etiam faucibus massa sed risus lacinia in vulputate dolor imperdiet. Curabitur pharetra, purus a commodo dignissim, sapien nulla tempus nisi, et varius nulla urna at arcu.

marian petrov:
13/12/2017, 05:16:06 PM

кйхйккхйк

Ben:
24/10/2014, 10:02:23 PM
Отговори

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam iaculis egestas laoreet. Etiam faucibus massa sed risus lacinia in vulputate dolor imperdiet. Curabitur pharetra, purus a commodo dignissim, sapien nulla tempus nisi, et varius nulla urna at arcu.

marian petrov:
13/12/2017, 05:16:29 PM
Отговори

хгйгхйхгйгхй

Напиши коментар