Санторини- красотата на Цикладите

Автор niramartravel 01/03/2018 2 Коментар

Магичен и различен! Защо да посетим Санторини !

Въпреки че вулканичният остров Санторини е предимно известен със слънчевите си плажове и зашеметяващи гледки, ние ви предлагаме един по-различен поглед върху нещата, където можете да се потопите в опияняващия свят на виното, отглеждано от древни времена в този регион.
Виното на Санторини е известно по цялото Средиземноморие, а също така се изнася и в много страни по света. Вулканичната почва и специфичният климат на острова са причината за уникалния вкус на местните вина. Изтънченото десертно вино Винсанто и разкошното сухо бяло вино Асиртико са само част от местния асортимент, които могат да бъдат намерени в много ресторанти на острова, както и в изби из целия свят.
Едно от уникалните неща, които може да направите на острова, е да посетите някои от многото винарни, пръснати по селцата. Повечето винарни на Санторини са концентрирани в централната и южната част на острова, в селата Меса, Ексо Гония, Мегалохори и Месария. Големи лозя обграждат винарните, които могат да бъдат посетени индивидуално или с организиран тур.
Ще се почувствате уникално от първия момент, когато зърнете този великолепен остров. Това е любов от пръв поглед! Точно в този първи момент, когато корабът се приближава към Калдерата и застане срещу стръмния наклон на скалата, ще имате усещането, сякаш навлизате в напълно нов свят. Санторини, остров, който е произлязъл от недрата на земята, сега стои пред Вас!
Качете се на муле

Едно от най-интересните преживявания е да се возите на муле от Старото пристанище. Тези приятелски настроени животни  Ви носят през 587-стъпала, виеща се пътека по стръмния склон, който е пряк път към Фира. Маршрутът започва по приятен начин, като първоначално са дадени заповеди на езика на водачите на мулето, но съвсем скоро, когато разстоянието от морското равнище става по-високо и по-високо, а мулето се приближава все по-близо и по-близо до ръба на скалата, тогава приключението започва!

Гмурнете се в залеза

Калдера, която така щедро обгръща Егейско море, е мястото където тишината на Изтокa среща спокойствието на Запада и създава божествена картина от цветове. Нюанси от цветовe така хармонично се преплитат, сякаш са взети от палитрата на художник. Където и да се намирате по това крайбрежие, изгледа към залеза е вълшебен.

Мария Калас и Калдера

Затворете си очите и си представете: шезлонг на бяла тераси над Калдера. Вулканът пред вас и спокойствието на пейзажа създават уникалното удобство. И изведнъж класически музикални ноти галят ушите Ви, чайки плаващи пред очите Ви в ритъма на пианото или виртуозна цигулка! Вие сте на Франко, най-известният бар в Санторини, който свири само класическа и оперна музика и Калдера е на фона. И какво ще пиете? Коктейл „Мария Калас“, разбира се!

Опитайте местната кухня с продукти от Санторини

Какво значение има като посетите цялата тази красота, ако не сте пробвали от традиционните ястия? И как е възможно да усетите силата на тази земя, освен ако не сте вкусили от ароматите чрез продуктите приготвени от майстор-готвач? И  разбира се, трябва да ги придружава бутилка  „Santorini“, както и виното Assyrtiko със своята метална киселинност и уникална  характеристика.

2 Коментар

Пламена Петрова:
02/04/2019, 10:20:47 AM
Отговори

Здравейте, организирате ли екскурзия до Санторини?

Ина Георгиева:
12/06/2019, 12:24:52 AM
Отговори

Цена и колко дни, в Санторини, както и всички подробности за края на агуст и началото на септември

Напиши коментар